Løvetannsirup med cognac og sitron

  • 12.05.2016, 14:46

Hver sommer kommer de og er til stor irritasjon for mange. Idag hadde de kommet her og da ble jeg kjempeglad. Istedenfor å irritere seg over de kan man jo spise de feks som sirup

Løvetannsirup med cognac og sitron

5 dl løvetann hoder
5 dl vann
5 dl sukker
2 ss sitron
2 ss cognac

Plukk 5 dl med løvetannhoder.  Skyll disse godt i ett dørslag.

Ha det over i en gryte med 5 dl vann.  Kok opp under omrøring. La de trekke i 45 min. Ikke koke for da forsvinner næringsstoffene.

Tøm de i ett dørslag med gryte under. Press godt ut saften.  Sett gryten med væsken tilbake på ovnen og ha i sukker. La dette koke på 6 av 9 i 20 min. Ha i cognac og sitron.

La det koke 10 min til. Hell det over på sterilt glass. Avkjøles før du har på lokk.  Oppbevar mørkt og kaldt.

Tips: om du ikke liker ettersmak av cognac kan du droppe den.

Løvetannsirup er godt på feks is, vafler, pannekaker og til vilt.

Tanja



12 Kommentarer














Heidi Engesvik Gjerde

01.04.2017 kl.18:04

Dette må prøves
matfrabunnenfb.blogg.no

01.04.2017 kl.22:08

Herlig Heidi Engesvik Gjerde: )
line

16.05.2017 kl.22:58

Sikkert et super dumt spørsmål, men er ikke løvetann giftig? Jeg trodde det :-/

Flink er du!
matfrabunnenfb.blogg.no

17.05.2017 kl.18:30

Det er ikke giftig lene line: )
Julenissen

23.05.2017 kl.10:43

Hvor god holdbarhet er det?

Skal ikke gi bort hjemmelagde gaver før til jul. Men tenker at jeg alt nå må begynne å tenke tanken. Tåler de fryseren?

Genialt om man kan starte nå og produsere opp så man slipper så mye til høsten ;)

Det vil si.... når vi får løvetann hær nord 😂
matfrabunnenfb.blogg.no

24.05.2017 kl.00:28

Holder iallefall ett år i kjøleskap Julenissen: ). Har ikke prøvd å fryse
Ingunn Hystad Sivertsen

23.05.2017 kl.12:33

Hei

Tømte sukker I sammen med vann og løvetann hoder. Blir det helt ubrukelig 😀
matfrabunnenfb.blogg.no

24.05.2017 kl.00:27

Vet ikke Ingunn Hystad Sivertsen: ). La meg høre hvordan det gikk
Jenny

31.05.2017 kl.01:43

Veldig god! Men den må koke litt ekstra hvis oppskriften dobles. Jeg pleier å sjekke om den er ferdig ved å ha litt sirup i en skål og sette skålen i kaldt vann til sirupen er avkjølt, da vil man se hvor tykk den vil bli når den er kald.
matfrabunnenfb.blogg.no

31.05.2017 kl.11:58

Lurt Jenny: )
Isa

08.06.2017 kl.08:55

Hei, prøvde å lage dette i går. Men kosistensen er flytende, og ikke sirupaktig. Hva har jeg gjort feil?:s
matfrabunnenfb.blogg.no

09.06.2017 kl.18:49

Den skal være litt flytende som akasiehonning Isa:


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©