Orientalsk pytt

  • 18.05.2016, 17:07

Dette er en fin rett til å bruke opp grønnsaksrester. Du kan også surre noen egg sammen med karbonadedeigen om du ønsker. Man tager hva man haver. Denne er også populære hos barna da den er smaksrik men ikke sterk. Dette er hva jeg hadde oppi den idag.

Orientalsk pytt

Oppskriften er nok til en familie på 4 i to dager. Den er nemlig fin å varme opp om du kjøler ned raskt første dagen.

5 dl ukokt ris
500 g karbonadedeig
1 liten løk
En halv purre
1 boks erter
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts ingefær krydder
3 ts spisskummin
0.5 ts muskat

Kok risen etter pakkens anvisning med ca 2 ts gurkemeie.
Kutt opp purre og løk i småbiter.
Stek karbonadedeigen i en dyp stekepanne med salt og pepper.  Tilsett løk og purre etter ett par min og stek videre. Så tilsetter du en boks med avrente  erter. Når risen er ferdigkokt tilsettes risen. Krydre med ingefær,spisskummin og muskat. Vend rundt mange ganger så smakene setter seg i hele retten.
Server med ruccola og soyasaus om ønskelig.

Tanja



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©