hits

Rabarbragrt med melk

Jeg prver s ofte jeg kan lokke barna ut for sanke det naturen gir. Idag var det minsta p 9 r som ble med ut, lrte seg skjre rabarbara og lage rabarbaragrt. Og som vi vet syns jo barn at det de har laget selv er fantastisk s dette gikk ned p hykant.
N s tidlig trenger heller ikke rabarbraen bli skrelt fr bruk.

Rabarbaragrt 4 porsjoner
4 dl rabarbara
2 dl sukker
5 dl vann
3 ss maizenna eller potetmel
1 dl vann til rre ut maizenna  eller potetmel
1 kanel stang
1 vaniljestang

Kutt opp rabarbara i grove biter og ha i en gryte. Ha i 5 dl vann og 2 dl sukker. Ha i en kanelstang. Skrap fr av 1 vaniljestang og ha i. La dette koke i 10 min. Rr ut maizenna i 1 dl vann. Ha dette i gryta i en tynn strle. Gi ett oppkok. Hell over i en serveringsskl og avkjl i kjleskap. Serveres med feks melk eller flte.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar