Rabarbragrøt med melk

  • 18.05.2016, 19:14

Jeg prøver så ofte jeg kan å lokke barna ut for å sanke det naturen gir. Idag var det minsta på 9 år som ble med ut, lærte seg å skjære rabarbara og å lage rabarbaragrøt. Og som vi vet syns jo barn at det de har laget selv er fantastisk så dette gikk ned på høykant.
Nå så tidlig trenger heller ikke rabarbraen å bli skrelt før bruk.

Rabarbaragrøt 4 porsjoner
4 dl rabarbara
2 dl sukker
5 dl vann
3 ss maizenna eller potetmel
1 dl vann til å røre ut maizenna  eller potetmel
1 kanel stang
1 vaniljestang

Kutt opp rabarbara i grove biter og ha i en gryte. Ha i 5 dl vann og 2 dl sukker. Ha i en kanelstang. Skrap frø av 1 vaniljestang og ha i. La dette koke i 10 min. Rør ut maizenna i 1 dl vann. Ha dette i gryta i en tynn stråle. Gi ett oppkok. Hell over i en serveringsskål og avkjøl i kjøleskap. Serveres med feks melk eller fløte.



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©