Pavlova med gul krem

Bunn

4 eggehviter ( evt kikertlake)

200 g sukker

0.5 ts eddik 

1.5 ss maizenna

1 ss vaniljesukker

 

FREMGANGSMÅTE 

Sett ovnen på 200 g. Funker med både varmluft og over/undervarme.

Pisk hvitene stive, tilsett sukkeret litt og litt. Tilsett resten av ingrediensene litt og litt. La maskinen gå hele tiden. Når du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ut, er den ferdig.

Pass på at bollen og vispen er helt rene før du starter, ellers blir den aldri stiv. 

Jeg brukte vanlig 7% klar eddik, men du kan bruke hvitvinseddik eller bringebæreddik istedetfor c”,)

Man kan også droppe eddik og maizenna, og bare bruke eggehviter og sukker evt. melis. Eddiken gjør at pavlovaen blir seigere inni. 

For langpanneversjon fordeler du bare marengsen på et bakepapir. 

For mini pavlovaer tegn opp sirkler på et bakepapir. Fordel marengsen i sirklene, ca 8 totalt. 

Skru ned ovnen til 100 g, og sett inn stekebrettet nest nederst. Ved 2 brett husk å bruke varmluft. La steke i ca 1.5 t.

Når den er ferdig stekt kan du enten la den stå i ovnen med døren på gløtt til dagen etterpå. Eller ha den på kjøkkenbenken under et håndkle. I en tett beholder holder den seg i ukesvis.

Pynt kaka rett før den skal serveres. Da kan du bruke f.eks. vaniljekrem og vanlig krem,  enten blandet eller lagvis, og masse friske bær.

Eller Gul krem

4 eggeplommer

1 dl fløte

125 g sukker

2 ts vaniljesukker

150 g smør

FREMGANGSMÅTE

Varm opp alt unntatt smøret på middels varme. Rør godt til blandingen tykner. Den skal ikke koke. La den putre minst 10 min. Jo lengre jo bedre c”,) La den avkjøles litt før du rører inn smøret.

Denne kan fint lages dagen i forveien og stå i kjøleskapet til den skal brukes. Pisk den opp før den legges på kaka.

Legg friske bær oppå kremen igjen.

Velbekomme c”,)

           Jenny

 

 

 

9 kommentarer

Siste innlegg