Boller (Hevefrie)

Noen ganger ønsker man at det skal gå fort å lage noe

Hevefrie boller
16-17 dl pizzamel
200 g smør
1 pk tørrgjær
2.5 dl sukker
2 ts kardemomme
2 strøkne ts natron
6 dl kefir
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret. Ha i kefir og rør rundt. Kjenn om det er fingervarmt. Ha væsken i bakebollen. Elt på lav hastighet i 3-4 minutter. Trill ut bollene  og pensle med melk. Sett de midt i i KALD ovn på 225 grader. Stek i 25 minutter.
* Hvorfor kefir? Fordi kefir og natron gir god heving i ovnen.

Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel. 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen.

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall.

Tipo 0  = 65%

Tipo 00 = 55%

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.

Pizzamel får du kjøpt feks på Kiwi.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg