hits

Viltgryte til 8 personer

Viltgryte

100  g smør
1.5 dl hvetemel
8 dl vann
4 dl crème fraiche
1.5 dl fløte
1 dl rødvin (brukte jacobs creek)
700 g viltkjøtt
300 g bacon
1 løk
1/2 purre
1 kurv sopp
8 skiver fløtemysost
1 ts dijonsennep
2 stk kjøttbuljong
2 ts salt (eller smak til)
2 ts pepper (eller smak til)

Smelt smør i en gryte og ha i mel. Rør hele tiden med tresleiv til dette er helt brunt. Tilsett vannet og kjøttbuljong.. La dette putre mens du rører iblant.

Skjær opp kjøtt. Jeg brukte rester av steik. Har du ikke rester kan du bruke skav som du steker eller la kokekjøtt putre i sausen ett par timer.

Skjær opp purre og løk.
Ha løk og purre i en liten gryte med 2 ss smør. Surr dette blankt og mykt. Tilsett 1 dl rødvin og la det småkoke i 5 minutter. Ha det så over i sausen.

Kok nå ønsket mengde ris på lavesre varme.

Skjær opp soppen
Stek bacon sprøtt og la renne av på kjøkkenpapir. Hell ut fettet i vasken og ha i soppen og stek den på hard varme i ca 1 minutt.

Når sausen har kokt i ca 20-25 min så tilsetter du creme fraiche,fløte,fløtemysost,dijonsennep,salt,pepper,viltkjøtt og bacon. La dette putre i 5-10 minutter. Rett før servering tilsettes soppen.

Server gjerne med brokkoli eller rosenkål.


Tanja

6 kommentarer

S bra du ble fristet Emma Olsen: )

Hei va hvilket kjtt bruker du ... e har en mann som jakter en del .. s vi har en del rdyr kjtt du har ikke noen rd fr dette oppskrifter .. jeg har brukt den del fra trines matblogg men n vill vi prve litt Anna s vill lage en del av ditt son str p tur

Her har jeg brukt elg Terese: ). Du kan bruke rdyr. Har forvrig to fantastiske oppskrifter p spesifikt rdyr under middag vilt??

Heidi Sortnes

Heidi Sortnes

Passer vel med hjemmelaget potetstappe ogs her vil jeg tro 😊

Skriv en ny kommentar