Viltgryte til 8 personer

Viltgryte

100  g smør
1.5 dl hvetemel
8 dl vann
4 dl crème fraiche
1.5 dl fløte
1 dl rødvin (brukte jacobs creek)
700 g viltkjøtt
300 g bacon
1 løk
1/2 purre
1 kurv sopp
8 skiver fløtemysost
1 ts dijonsennep
2 stk kjøttbuljong
2 ts salt (eller smak til)
2 ts pepper (eller smak til)

Smelt smør i en gryte og ha i mel. Rør hele tiden med tresleiv til dette er helt brunt. Tilsett vannet og kjøttbuljong.. La dette putre mens du rører iblant.

Skjær opp kjøtt. Jeg brukte rester av steik. Har du ikke rester kan du bruke skav som du steker eller la kokekjøtt putre i sausen ett par timer.

Skjær opp purre og løk.
Ha løk og purre i en liten gryte med 2 ss smør. Surr dette blankt og mykt. Tilsett 1 dl rødvin og la det småkoke i 5 minutter. Ha det så over i sausen.

Kok nå ønsket mengde ris på lavesre varme.

Skjær opp soppen
Stek bacon sprøtt og la renne av på kjøkkenpapir. Hell ut fettet og ha i soppen og stek den på hard varme i ca 1 minutt.

Når sausen har kokt i ca 20-25 min så tilsetter du creme fraiche,fløte,fløtemysost,dijonsennep,salt,pepper,viltkjøtt og bacon. La dette putre i 5-10 minutter. Rett før servering tilsettes soppen.

Server gjerne med brokkoli eller rosenkål.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

9 kommentarer

Siste innlegg