Supersaftige grove rundstykker

  • 16.07.2016, 17:11

Supersaftige grove rundstykker

7 dl melk
6 dl vann
1 kg sammalt mel
1kg hvetemel
2 dl havregryn
1 pk gjær
4 ss sukker
300 g smør eller margarin
Smak til med salt


Ha alt det tørre i bollen.

Varm opp melken til ca 37 grader.

Da den er nådd ønsket temp så ta av plata.

Ta en liten kopp og ha oppi litt av væska.

Rør ut gjær i denne.

Hell så alt flytende i bollen og sett den igang.
Skjær 300 gram smør i terninger og ha oppi bollen fortløpende.

La maskinen gå i 10 -15 min.
La heve 1 time.

Trill ut og etterhev en time over varmt vannnbad.

 I ovnen på 225 grader i 13-15 min.

     Tanja



5 Kommentarer














Alfhild

03.08.2016 kl.13:23

Lurer på kva eg skal pensle dei med og er det sesamfrø du har på toppen?😀
matfrabunnenfb.blogg.no

06.08.2016 kl.19:26

Alfhild: Kan pensle med egg... Ja, det er sesamfrø :)
matfrabunnenfb.blogg.no

06.08.2016 kl.19:31

egg eller melk. ja sesamfrø Alfhild:
Christina

08.06.2017 kl.17:37

Hvor får man kjøpt luftigere bakst?
matfrabunnenfb.blogg.no

09.06.2017 kl.18:48

Jeg bruker ikke det lenger Christina: ) Dropp eller ha i 2 ts bakepulver


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©