hits







Niste-brød/ sandwichbrød

  • 16.08.2016, 15:01

Det er fint å kunne fryse ned niste-brød som man kan ta opp og lage en ekstra god nistepakke av. Det ser litt mer fristende ut enn vanlige brødskiver.

Niste-brød (24stk)

1 kg hvetemel
450 gram grovt sammalt
350 gram fint sammalt
1-3 ts salt etter ønske
1 pk tørrgjær
1 dl olje
11 dl vann
Pynt: solsikkefrø, sesamfrø, linfrø
(Ikke mel til utbaking)

Ha det tørre i en bakebolle. Ha i olje og fingertemperert vann (38 grader). Kjør deigen smidig og glatt med kjøkkenmaskin. La heve under klede i 45 min. Kjevle ut 2 leiver på ca 40×25 cm.  Del hver leiv først på langs og så i 6 på hver leiv slik at du får 24 emner. La etterheve i 30 minutter. Pensle med egg og ha på strø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 13 minutter.
Velbekomme.   



22 Kommentarer














lisarorvik

16.08.2016 kl.15:12

Dette så godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

16.08.2016 kl.15:45

Tusen takk lisarorvik: ). Nå har høsten kommet og det vil komme flere nye oppskrifter framover
HAnne slettvold

16.08.2016 kl.20:35

Straks I ovnen nå😀
matfrabunnenfb.blogg.no

16.08.2016 kl.21:11

Håper du blir fornøyd HAnne slettvold: )
Christine

22.08.2016 kl.12:33

Hvor mye gjær skal brukes i denne oppskriften hvis jeg skal bruke langtidsheving?
matfrabunnenfb.blogg.no

23.08.2016 kl.13:39

Halv mengde Christine:
Inger

24.08.2016 kl.15:48

Stekt for første, men absolutt ikke siste gang, idag. Kjempegode :)
matfrabunnenfb.blogg.no

24.08.2016 kl.17:51

Så herlug å høre Inger: )
Hanna Lysjø

01.10.2016 kl.17:18

Lagde de for første gang ,men blir ikke den siste gangen,så enkle å lage
matfrabunnenfb.blogg.no

02.10.2016 kl.12:24

Herlig Hanna Lysjø:)
Nedzada

01.11.2016 kl.23:11

Ser kjempegode ut, skal testes i morgon. Bare et lite dumt spørsmål fra meg: Det med kjevling, må eg ha inn med teskje ☺️Dele deigen i to, kjevle kvar eller??Slik eg leser skal ein få 24 brød av dette.... Kjevler eg to leivar får eg 48?? Litt teit spørsmål, kanskje ☺️
matfrabunnenfb.blogg.no

01.11.2016 kl.23:36

Del deig i to. Kjevle så hver del og del inn i biter Nedzada:)

16.11.2016 kl.15:33

Hei! når nan har delt opp leiven på langs å så i 6....ska nan rull å form da?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.11.2016 kl.16:09

Klappes til Anonym: )
Marthe

21.07.2017 kl.22:10

Såg veldig gode ut. Men eit lite spørsmål ; når man har delt dei opp i bitar, kan dei ligga inntil kvarandre når dei steike, eller skal ein legge eit og eit på eit steikebrett? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

22.07.2017 kl.19:49

Stekebrett Marthe:)
Marthe

23.07.2017 kl.00:01

Takk for svar :) Då blir dei prøvd ut til frukost i

Mårra :)
matfrabunnenfb.blogg.no

23.07.2017 kl.19:00

Herlig Marthe: )

02.08.2017 kl.14:44

Hei. Jeg lurer på ved mange oppskrifter om varmluft:vanlig stekeovn. Er regelen ved 2 brett at en steker ett og ett brett? Eller kan man ha i begge to samtidig ved varmluft? Og blir temp og steketid annerledes ved å bruke varmluft? Takker for svar
matfrabunnenfb.blogg.no

03.08.2017 kl.23:44

Anonym: Ved varmluft kan du steke 2 brett samtidig. Bør gå ned 10 g på temperaturen, men steketiden pleier å være den samme :)
Anonym

09.10.2017 kl.22:21

Kan man bytte ut vanlig hvetemel med noe annet som er grovere?
matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:23

Det har jeg ikke prøvd. Jeg syns god bakst også bør ha hvetemel Anonym: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©