Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

  • 19.08.2016, 13:09

Pulled porked med fløtegratinerte poteter og grønnsaker 

Nok til 4 middager for fam på 4

 

Pulled pork:

(Svinenakke 2.5 kg. Rub: (lett fuktet type)

2 ss røkt paprika

1 ss spisskummin

1 ts chili

1 1/2 ts hoisin

4 ts sitron

6 ts akasie honning

2 ts soyasaus

 

Bland dette godt sammen.

Gni inn svinenakken.

La den stå på benken i 3-4 timer og godgjøre seg i en ildfast form.

Lag en blanding av 2 dl vann,

2 dl hvitvinseddik og

2 ss brunt sukker.

Hell dette over svinenakken før du setter i ovn.

Ha i steketermometer og pakk godt rundt med aliminiumsfolie.

La den steke på 125 grader til kjernetemp er fra 86-94.

Dette tar 8-10 timer. Sett den på benken og la hvile 30 -40 min.

Riv den fra hverandre med to gafler.

 

Fløtegratinerte poteter.

Del 15 poteter i skiver.

Kutt opp en løk. 

Dryss lett over med salt og pepper.

Fyll opp med fløte til potetene er dekket.

La det stå i ovnen på 200 g i 40 min.

Dekk så potetene med ost. Sett tilbake i ovnen i 20 min.

La den stå på benken i 10 min og la den sette seg før servering.

              Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©