hits

Plankebiff for to

Plankebiff for to


Duchessepoteter: 
Kok 12 mlm.store poteter i ca 25 min. 
Mos dem med 
150 gram smr. 
2.5 dl flte. 
Smak til med salt og pepper. 
Visp inn ett egg. 
Bruk kakespryte og legg dotter med mos rundt hele planken.

Biffen : 
Du kan bruke bde ytrefilet og mrbrad, men jeg bruker indrefilet. 
Romtemperert. 
Tykke biter er en fordel. 
Ha smr i steikepanna. 
Vent til smret er brunt og ligger stille. 
Stek biffen p sterk varme 20-30 sekund p hver side. 
Ha p salt og pepper. 
Legg den p planken og la den hvile en stund. 
S tar du i steketermometer. 

Blodig tilsvarer en temp p 50-55 grader. 
Medium ca 60 til 65 grader. 
Halv tomat p hver med ost.
Stekes p 230 grader midt i ovnen.

 

Lys peppersaus:

1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl flte
1-2 ts dijonsennep
Smak til med salt og pepper  
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper p middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent p stlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.

Tilsett s flte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. Sil bort pepperkorn om nskelig.


Server med stekt lk  -

Kantareller: Stek p hard varme. Ristes i panna. Tilsett smr etter 30 sek. Rist og ha p salt og pepper.

Bernaise er godt som alternativ saus. 

          Tanja

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar