hits

Biff & bacongryte med potetmos

Biff & bacongryte med potetmos

Potetmos:
16 poteter
3 dl fløte
1-2 dl melk
50 g smør
Salt og pepper etter ønske.
Kok potetene møre i 25 min ( kokefaste). Sil av vannet. Stamp potetene med smør. Stamp videre med fløte. Ta en sleiv og rør inn melk så den blir luftig. Smak til med salt og pepper.

Biff og bacongryte
500 g ytrefilet
150 g bacon
3 store sjalottløk
2 kvarter vårløk
3 dl seterrømme
1 dl vann
6 skiver brunost
2 ts dijonsennep
1 ts salt
1.5 ts pepper
Stek baconet i biter. Tilsett sjalottløk. Ha i oppskjært biffkjøtt og vend de kjapt i panna. Ha i vann,rømme, sennep brunost og krydderet. La surre på lav varme i 8-10 minutter.

Tanja

11 kommentarer

Den tallerken så veldig god ut :) Ønsker deg en kjempefin kveld!

Tusen tall Pernille: ) og takk det samme

Heidi Stuestøl

Heidi Stuestøl

Hei Tanja

Kan man lage denne gryten, tidligere på dagen når man skal spise om kvelden?

Det kan su gjerne gjøre Heidi Stuestøl: ). La den stå litt i romtemperatur først og vær forsiktig ved oppvarming så den ikke skiller seg

Nettopp spist denne.

Den var veldig god ☺

Måtte modifisere litt pga laktoseintoleranse, så brukte laktosefri rømme og litt laktosefri fløte.

Blir garantert middag igjen senere også denne ☺

Er denne oppskriften til 4 pers?

4- 6 Lene: ) Litt etter hvor mye man spiser.

Kan denne fryses med stappen ??

Gryten men ikke stappen Evelyn Holen: ). Tror ikke det blir så godt

Hei ! Finnes det et alternativ til brunost ?

Tja.. søt soya kanskje Siren meling: )

Skriv en ny kommentar