Gammeldags ertesuppe

  • 07.09.2016, 17:32

Personlig syns jeg det er lite som kan måle seg med god gammeldags husmannskost. God gammeldags ertesuppe er en klassiker og kan varieres både på den gammeldagse måten og på en mer moderne måte.

Slik laget jeg ertesuppe denne deilige høstdagen.

God gammeldags ertesuppe
1 lettsaltet svineknoke
1 pakke gule erter
2 dl byggryn
4 store poteter
4 gulrøtter
Salt og pepper
Frisk timian til pynt.
Legg erter og byggryn i vann kvelden før du skal lage suppa.
Kok lettsaltet svineknoke i  3 timer.
Hvis du velger å bruke ikke lettsaltet men saltet må den vannes ut 2-3 timer og helle ut vannet.  Dette kan du gjøre enten samme dag eller dagen før.
Når ertene og byggryn har ligget i vann natta over så sil av vannet og ha dette i gryte med krafta av svineknoke. La dette småkoke. Etterfylle med vann om nødvendig.
Skrell og skjær opp gulrot og poteter i biter. Når du har kokt suppen i 2 timer kan du ha i poteter og gulrot. La det koke videre i 20 minutter. Smak til med pepper og evt salt.Del opp knokekjøtt og legg på ett serveringsfat.  Server med frisk timian på toppen.

Tips : Du kan bruke rotgrønnsaker du liker samt løk, laurbærblader og andre krydder.
Moderne variant: ta bort byggryn og evt poteter og gulrot om du vil og tilsett noen dråper hvit trøffelolje og sprøstekt serranoskinke eller strandaskinke. Lek i vei :)



6 Kommentarer














Henriette Celin

07.09.2016 kl.18:20

Herlig (:
matfrabunnenfb.blogg.no

07.09.2016 kl.19:24

Henriette Celin: ja dette er god klassisk mat:)
Hei

13.09.2016 kl.13:49

Hva gjør man egentlig med svineknoka? Når kokes? Når ut av gryta? Skal jeg koke ertene og grynet sammen med svineknoka?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.09.2016 kl.15:24

Jeg koker den av praktiske grunner dagen før. Setter den på tallerken i kjøleslapet sammen med gryta med kraft.skjærer opp kjøttet dagen og legger det i suppa ved severing. Om du ønsker varme litt i micro først Hei:
Liv Horn

12.10.2016 kl.00:10

Jeg foretrekker ferskt kjøtt til ertesuppe.
matfrabunnenfb.blogg.no

12.10.2016 kl.06:18

Knoken var fersk Liv Horn: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©