hits

Gammeldags ertesuppe

Personlig syns jeg det er lite som kan mle seg med god gammeldags husmannskost. God gammeldags ertesuppe er en klassiker og kan varieres bde p den gammeldagse mten og p en mer moderne mte.

Slik laget jeg ertesuppe denne deilige hstdagen.

God gammeldags ertesuppe
1 lettsaltet svineknoke
1 pakke gule erter
2 dl byggryn
4 store poteter
4 gulrtter
Salt og pepper
Frisk timian til pynt.
Legg erter og byggryn i vann kvelden fr du skal lage suppa.
Kok lettsaltet svineknoke i  3 timer.
Hvis du velger bruke ikke lettsaltet men saltet m den vannes ut 2-3 timer og helle ut vannet.  Dette kan du gjre enten samme dag eller dagen fr.
Nr ertene og byggryn har ligget i vann natta over s sil av vannet og ha dette i gryte med krafta av svineknoke. La dette smkoke. Etterfylle med vann om ndvendig.
Skrell og skjr opp gulrot og poteter i biter. Nr du har kokt suppen i 2 timer kan du ha i poteter og gulrot. La det koke videre i 20 minutter. Smak til med pepper og evt salt.Del opp knokekjtt og legg p ett serveringsfat.  Server med frisk timian p toppen.

Tips : Du kan bruke rotgrnnsaker du liker samt lk, laurbrblader og andre krydder.
Moderne variant: ta bort byggryn og evt poteter og gulrot om du vil og tilsett noen drper hvit trffelolje og sprstekt serranoskinke eller strandaskinke. Lek i vei :)

6 kommentarer

Henriette Celin: ja dette er god klassisk mat:)

Hva gjr man egentlig med svineknoka? Nr kokes? Nr ut av gryta? Skal jeg koke ertene og grynet sammen med svineknoka?

Jeg koker den av praktiske grunner dagen fr. Setter den p tallerken i kjleslapet sammen med gryta med kraft.skjrer opp kjttet dagen og legger det i suppa ved severing. Om du nsker varme litt i micro frst Hei:

Jeg foretrekker ferskt kjtt til ertesuppe.

Skriv en ny kommentar