Pizzastjerne med kylling og bacon

  • 29.09.2016, 19:16

Jeg så en video på nett som inspirerte meg. Dette så jo lett ut tenkte jeg. Det var ikke sååå lett.
Første resultatet ble slik

Det viste seg at hverken grader eller tid stemte, det ble kjevlet ut på benken noe som for meg ikke fungerte i det hele tatt. Det var så og si umulig å få den over på stekebrett. Derfor bestemte jeg meg for å prøve igjen men på min egen måte. Den er ikke perfekt men langt bedre iallefall. Og øvelse vil vel til slutt gi mester. Derfor legger jeg også med endel bilder underveis.

Oppskrift på pizzadeigen:
300 g hvetemel
70 g smør
2 dl melk
1 pakke tørrgjær
0.5 ts salt.
Ha det tørre i bakebollen. Smelt smøret. Ha i melken. Når det er ca 38 g så ha det i sammen med det tørre.  Visp eller kna til smidig deig. La heve 30 minutter. Legg bakepapir på en stekeplate. Strø litt mel på. Kjevle ut en runding og la den stå og etterleve 15-20 minutter.

Pizzasaus:
I boks Apertina pesto og ruccola
2 ss crème fraiche.
Røres sammen.

Fyll:
Jeg forsto etter den første pizzaen at her kreves det mye fyll for at den skal bli høy.
Jeg brukte:
800 g kyllingfilet
200 g bacon
1 rødløk
Stek bacon og la renne av på kjøkkenpapir. Stek kylling i litt tykke strimler med salt, pepper og 2-3 ss oregano. La kyllingen renne av i ett dørslag.

Legg pizzasausen rundt pizzaen ca 4-5 cm fra kanten i ca 3 cm bredt lag. Ha på kylling.

Bygg oppover i høyden og legg på bacon øverst.

Legg så på ost på denne måten. Dra deigen fra kanten mot toppen. Ta en spiss fra midten og dra den over kanten og press lett sammen. Gjør dette på alle spissene.

Pensle så med egg. Sett inn i forvarmet ovn på 200 grader  i midten på pizzafunksjon. Stek i 10-12 minutter.

Det var denne osten jeg brukte til pizzasausen.

Jeg er tålelig fornøyd med resultatet gang nr 2.

Dressingen:
6 ss crème fraiche
4 ts majones
1 ts chilipulver (mer om du vil)
3-4 fedd hvitløk eller 3 ts løkpulver om du har hvitløksallergi



2 Kommentarer














Henriette Celin

29.09.2016 kl.22:22

Så utrolig deilig!
matfrabunnenfb.blogg.no

30.09.2016 kl.11:17

Takk Henriette Celin: ). Bare å prøve :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©