hits






Ertestuing

  • 02.10.2016, 14:13


 

Ertestuing:

Jeg lager alltid kjempestor porsjon ertestuing for nedfrysing i posjoner.
Det er s lettvint og herlig bare ta opp nr man trenger det. Ett deilig og tradisjonelt tilbehr.

Legg 4 pk trrerter i vann over natten med 1 ss salt. ( jeg bruker 15 liters gryte) Dagen etter tmmer du ut vannet og har i nytt vann. Sett p koking. Jeg tar ut de hvite skallene etterhvert som de flyter opp men det er en smakssak. La det smkoke 2 timer med lokk. La den s smkoke i 45 min uten lokk slik at den tykner. Rr av og til s den ikke brenner seg fast. Mot slutten tilsetter du 300 gram smr, 4 ss sukker og 1 ss salt. For en magrere variant kan du redusere p smret, men denne blir iallefall kjempegod.

Dette holder til 7-10 nedbrysbare porsjoner for en familie p 4. Det kommer litt an p hvor mye ertestuing dere spiser.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik