Ertestuing

  • 02.10.2016, 14:13


 

Ertestuing:

Jeg lager alltid kjempestor porsjon ertestuing for nedfrysing i posjoner.
Det er så lettvint og herlig å bare ta opp når man trenger det. Ett deilig og tradisjonelt tilbehør.

Legg 4 pk tørrerter i vann over natten med 1 ss salt. ( jeg bruker 15 liters gryte) Dagen etter tømmer du ut vannet og har i nytt vann. Sett på koking. Jeg tar ut de hvite skallene etterhvert som de flyter opp men det er en smakssak. La det småkoke 2 timer med lokk. La den så småkoke i 45 min uten lokk slik at den tykner. Rør av og til så den ikke brenner seg fast. Mot slutten tilsetter du 300 gram smør, 4 ss sukker og 1 ss salt. For en magrere variant kan du redusere på smøret, men denne blir iallefall kjempegod.

Dette holder til 7-10 nedbrysbare porsjoner for en familie på 4. Det kommer litt an på hvor mye ertestuing dere spiser.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©