Sitronkrem

Sitronkrem er noe av det beste som finnes. Den er også veldig anvendelig. Den kan brukes på vafler, boller, brød, på kaker, i desserter..ja bare egne ønsker setter grenser. I kjøleskap holder den seg fint 2-3 uker ( men så lenge varer den ikke her).

Slik lager jeg min sitronkrem

5 eggeplommer  (økologisk)
170 gram sukker
100 gram smør
3 små/mellomstore sitroner
Revet skall av to sitroner.
Sitronene skal helst være økologisk men om du ikke finner det så vask de iallefall godt med vann.

Start med å sette en kjele med litt vann i på koking. Legg noe i bunnen som en bolle kan stå på (bollen skal IKKE berøre vannet. Da vil den bli ødelagt).

Slik som dette

Finn fram en bolle. Ha i sukker. Del smøret i terninger å ha i. Skill plommer fra hviter. Plommene haes i bollen. Skvis ut saften av sitronene. Pass på å få bort steinene. Riv skallet av 2 sitroner og ha i bollen. Vær forsiktig så du ikke får med det hvite da det smaker beskt. Sett bollen oppå det du har lagt i gryta som nå koker.

Pisk i blandingen hele tiden. Det kan være lurt å bruke en hanske da det blir litt varmt. Pisk hele tiden i ca 20 minutter. Da vil den tykne litt men er fortsatt noe flytende. Ha den over på rent tett glass og sett i kjøleskap. Dagen etter har den tykner fint.

Etter noen få timer

Ferdig 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

14 kommentarer

Siste innlegg