Joikaboller

  • 04.10.2016, 17:18

I min generasjon vil jeg tro de fleste husker boksen med joikaboller enten med kjærlighet eller med skrekk og gru. Idag fikk jeg lyst å lage det fra bunnen. Dette er også noe som har vært spurt endel etter på facebokkgruppen.

Joikaboller
NOK til en fam på 4 i 2-3 dager

Sausen:
Lag bruning av:
100 g smør
2.5 dl hvetemel
Slik lager du bruning:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455718844_kunsten__lage_brun_sa.html
Når det er ferdig brunet har du oppi:
12 dl vann
5 skiver fløtemysost
1 stor kjøttbuljong
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
3 dl fløte ( den har du i 10 min før servering)
La sausen putre på lav varme mens du lager joikakaker.

Joikakaker
500 g kjøttdeig
250 gram renskav
250 gram medisterdeig
2 egg
1 dl fløte
4 ss potetmel
2 ss griljermel
3 ts salt
1 ts pepper.

Kjør renskav i kjøkkenmaskin med kniver til farse.
Slik:

Bland inn kjøttdeig og medisterdeig. Ha i alt det andre. Elt godt, gjerne med hendene. Lag små boller. Jeg foretrekker å bruke en våt hånd og en teskje jeg dypper i vann for hver bolle.

Legg bollene rett i sausen. Det skal bare putre. Rør innimellom.Sett poteter på koking. Når potetene er klar er også joikaboller klar. Husk å ha i fløten i sausen 10 min før servering.
Velbekomme.



8 Kommentarer














Signe Torvund

06.10.2016 kl.22:13

Beste joikakaker familien har smakt noengang.

Jeg kokte joikakakene i vannet som ble brukt til å spe sausen med, istedenfor å trekke de i ferdig saus.

Er så takknemlig for oppskriften.
matfrabunnenfb.blogg.no

07.10.2016 kl.16:22

Så utrolig koselig å høre Signe Torvund:). Blir helt rørt her jeg sitter
Lone

24.10.2016 kl.08:35

Tusen takk for oppskriften, de var kjempegode. Jeg lagde de glutenfrie, byttet ut griljermelet med glutenfritt strøbrød, søndagsmiddagen var meget populær :)
matfrabunnenfb.blogg.no

24.10.2016 kl.10:29

Så herlig å høre Lone: )
Turid

14.01.2017 kl.16:48

Valgte å steke de på samme måte som jeg lager medisterkaker, brunes i stekepanna i smør og så i ovn 15 min på 180 grader. Ble fantastisk gode å ha på brødskiva - men også i viltsaus.
matfrabunnenfb.blogg.no

14.01.2017 kl.16:50

Så herlig Turid: )
Margunn

09.03.2017 kl.07:28

Dette såg godt ut og jeg vil lage men med kun meg og en liten en her så lurer jeg på om.det går greit og fryse ned ? Joika kakene I sausen med fløte ?
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2017 kl.19:39

Ja men tin i kjøkeskap over natta og vær forsiktig når du varmer opp så sausen ikke skiller seg Margunn: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©