hits







Joikaboller

  • 04.10.2016, 17:18

I min generasjon vil jeg tro de fleste husker boksen med joikaboller enten med kjærlighet eller med skrekk og gru. Idag fikk jeg lyst å lage det fra bunnen. Dette er også noe som har vært spurt endel etter på facebokkgruppen.

Joikaboller
NOK til en fam på 4 i 2-3 dager

Sausen:
Lag bruning av:
100 g smør
2.5 dl hvetemel
Slik lager du bruning:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455718844_kunsten__lage_brun_sa.html
Når det er ferdig brunet har du oppi:
12 dl vann
5 skiver fløtemysost
1 stor kjøttbuljong
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
3 dl fløte ( den har du i 10 min før servering)
La sausen putre på lav varme mens du lager joikakaker.

Joikakaker
500 g kjøttdeig
250 gram renskav
250 gram medisterdeig
2 egg
1 dl fløte
4 ss potetmel
2 ss griljermel
3 ts salt
1 ts pepper.

Kjør renskav i kjøkkenmaskin med kniver til farse.
Slik:

Bland inn kjøttdeig og medisterdeig. Ha i alt det andre. Elt godt, gjerne med hendene. Lag små boller. Jeg foretrekker å bruke en våt hånd og en teskje jeg dypper i vann for hver bolle.

Legg bollene rett i sausen. Det skal bare putre. Rør innimellom.Sett poteter på koking. Når potetene er klar er også joikaboller klar. Husk å ha i fløten i sausen 10 min før servering.
Velbekomme.



8 Kommentarer














Signe Torvund

06.10.2016 kl.22:13

Beste joikakaker familien har smakt noengang.

Jeg kokte joikakakene i vannet som ble brukt til spe sausen med, istedenfor trekke de i ferdig saus.

Er s takknemlig for oppskriften.
matfrabunnenfb.blogg.no

07.10.2016 kl.16:22

S utrolig koselig hre Signe Torvund:). Blir helt rrt her jeg sitter
Lone

24.10.2016 kl.08:35

Tusen takk for oppskriften, de var kjempegode. Jeg lagde de glutenfrie, byttet ut griljermelet med glutenfritt strbrd, sndagsmiddagen var meget populr :)
matfrabunnenfb.blogg.no

24.10.2016 kl.10:29

S herlig hre Lone: )
Turid

14.01.2017 kl.16:48

Valgte steke de p samme mte som jeg lager medisterkaker, brunes i stekepanna i smr og s i ovn 15 min p 180 grader. Ble fantastisk gode ha p brdskiva - men ogs i viltsaus.
matfrabunnenfb.blogg.no

14.01.2017 kl.16:50

S herlig Turid: )
Margunn

09.03.2017 kl.07:28

Dette sg godt ut og jeg vil lage men med kun meg og en liten en her s lurer jeg p om.det gr greit og fryse ned ? Joika kakene I sausen med flte ?
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2017 kl.19:39

Ja men tin i kjkeskap over natta og vr forsiktig nr du varmer opp s sausen ikke skiller seg Margunn: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik