hitsSjokoladebagels

  • 07.10.2016, 16:05

Hva er vel mer deilig enn å kombinere to gode ting. Idag ble det kombinasjonen sjokolade og bagels. Godt både hver for seg og sammen.

Sjokoladebagels ( 15 veldig store)

Deigen
1 kg mel
3 dl melk
3-4 dl vann
50 gram smør
100 gram sukker
I pk tørrgjær
1 ts salt
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret. Tilsett væsken i smøret. Rør rundt. Når væsken er ca 38 grader helles det over i det tørre. Kjør maskinen til deigen slipper kantene helt. La heve i 1 time

Legg deigen på benken. Du trenger ikke mel til utbaking. Del deigen i passende emner og trill ut boller. Stikk en finger midt i bollen og dra forsiktig i kantene for å utvide.

Sett en stor gryte med vann på koking. Når det koker slipper du bagelsene ned i vannet. Du har i så mange du får plass til , ca 3-4 stk om gangen.

La de ligge i det kokende vannet i ca 2 min før du tar de ut feks med fiskeøse. Legg de på stekeplate med bakepapir. Pensle med egg eller melk. Sett i forvarmet ovn i midten på 225 grader i 16 min. La de avkjøle på rist.

Sjokoladekrem:
2 plater kokesjokolade
6 ss smør eller melange
4 ss melis
Sett en gryte med vann på koking. Knekk opp sjokoladen og ha i en bolle som tåler varme.  Sett bollen i gryta. Ha i smøret. La alt smelte mens du rører med en gaffel. Ha i melisen.  Rør til blandingen blir glatt. Hell over i en dyp tallerken. Dypp bagelsene ned i og sett de på bakepapir. Strø over ønsket kakestrøssel.
Bagelsene kan fryses i inntil 1 mnd.0 Kommentarer
Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!

Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt
Sk i bloggenFlg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

ArkivDesign og koding

Albertine L. Vestvik

Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik