Sjokoladebagels

Hva er vel mer deilig enn å kombinere to gode ting. Idag ble det kombinasjonen sjokolade og bagels. Godt både hver for seg og sammen.

Sjokoladebagels ( 15 veldig store)

Deigen
1 kg mel
3 dl melk
3-4 dl vann
50 gram smør
100 gram sukker
I pk tørrgjær
1 ts salt
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret. Tilsett væsken i smøret. Rør rundt. Når væsken er ca 38 grader helles det over i det tørre. Kjør maskinen til deigen slipper kantene helt. La heve i 1 time

Legg deigen på benken. Du trenger ikke mel til utbaking. Del deigen i passende emner og trill ut boller. Stikk en finger midt i bollen og dra forsiktig i kantene for å utvide.

Sett en stor gryte med vann på koking. Når det koker slipper du bagelsene ned i vannet. Du har i så mange du får plass til , ca 3-4 stk om gangen.

La de ligge i det kokende vannet i ca 2 min før du tar de ut feks med fiskeøse. Legg de på stekeplate med bakepapir. Pensle med egg eller melk. Sett i forvarmet ovn i midten på 225 grader i 16 min. La de avkjøle på rist.

Sjokoladekrem:
2 plater kokesjokolade
6 ss smør eller melange
4 ss melis
Sett en gryte med vann på koking. Knekk opp sjokoladen og ha i en bolle som tåler varme.  Sett bollen i gryta. Ha i smøret. La alt smelte mens du rører med en gaffel. Ha i melisen.  Rør til blandingen blir glatt. Hell over i en dyp tallerken. Dypp bagelsene ned i og sett de på bakepapir. Strø over ønsket kakestrøssel.
Bagelsene kan fryses i inntil 1 mnd.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg