hits







Bagels

  • 09.10.2016, 15:58

Bagels er morsomt å lage og kan brukes på flere måter. Du kan feks bruke de med pålegg, som hamburgerbrød eller til sandwicher. Med sin spesielle overflate skiller de seg fra endel annen bakst på en positiv måte. Det finnes flere måter og lage de på men slik er min versjon

Bagels
(Stor oppskrift)

2 kg hvetemel
6 dl melk
6-7 dl vann
1 pose tørrgjær
3 ts salt
2 ts sukker
100 g smør.
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret. Ha i væsken. La væsken bli 38 grader. Hell over i bakebollen. Elt til deigen slipper bollen. La heve under klede i 60 min.
Del opp deigen i emner. Hvert emne skal bli som en stor bolle. Ta fingeren og lag hull i midten. Ta tak i kantene og dra slik at du får ett stort hull i midten på 4- 5 cm hver vei

Sett en stor bred gryte med vann på koking. Når vannet koker slipper du bagelsene ned i. Du har i så mange du får plass til, ca 3-4 stk.

La de ligge i det kokende vannet i ca 2 min. Legg de over på stekebrett med bakepapir. Jeg foretrekker å bruke en fiskeøse med hull når jeg tar de ut. Stekespade kan også brukes. Pensle med egg. Sett de i forvarmet ovn på 225 grader midt i. La de steke i 16-18 min til de er gylne.
Avkjøl på rist. Fin å fryse. 



8 Kommentarer














Elisabeth

09.10.2016 kl.16:08

Digg :)
matfrabunnenfb.blogg.no

09.10.2016 kl.16:20

Ja Elisabeth: )

25.01.2017 kl.13:05

Hvor mange gr du av denne deien?
matfrabunnenfb.blogg.no

27.01.2017 kl.16:57

22 -26 stk
Aksel

05.06.2017 kl.19:50

Hvor mange gram ca pr bolle? Jeg lagde de med 100 gram stk n.. og de ble ganske svre 😀😀
matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2017 kl.23:34

Jeg mler ikke Aksel: ). Men de blir litt store ja
Lene

16.12.2017 kl.08:54

Hvilke innstilling p komfyren bruker du? Varmluft? Eller over/under varme?
matfrabunnenfb.blogg.no

19.12.2017 kl.07:58

Lene: Jeg bruker alltid over/undervarme hvis ikke noe annet er spesifisert :)


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik