hitsEplemuffins med smuldrestrø

  • 14.10.2016, 14:56

Det er så herlig når norske epler er i sesong enten man har i hagen selv eller må kjøpe. I vår hage var det tomt nå men da er det bare å ta en tur på butikken.

Eplemuffins med smuldrestrø
20-21 store

200 gram smør
8 dl mel
4 dl melk
1 ss sitronsaft
4 egg
3 dl sukker
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver

Smelt smør og tilsett melk og sitronsaft.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett så smørblandingen. Ha i det tørre. Visp forsiktig inn.

Eplefyll:
10 epler
50 g smør
1.5 dl sukker
3 ss kanel

Fjern kjernehus.  Jeg skreller ikke eplene men det er ditt valg. Å la barna hjelpe til med dette er fin lærdom og veldig koselig. Skjær tynne fine skiver.

Smelt 50 g smør i stekepannen. Ha i eple skivene, sukker og kanel. Vend om til eplene blir lett karamellisert. Sett til side og avkjøl.

Legg til side 1-2 eple skiver til pynt.
Ha resten i bollen med deigen. Vend godt om.

Lag smuldrestrø:
150 g kaldt smør
4 dl havregryn
2 dl mel
2 dl sukker
Ha det tørre i en bolle. Del smør i terninger. Ha i terningene og bruk hendene på å samle deigen godt sammen.

Fordel eple blandingen i muffins former.  Fyll opp ca 2/3 av formen. Legg på ca 1-2 ss smuldrestrø.  Pynt med eplebåter du la til side.

Stek i forvarmet ovn i midten på 175 grader i 23 minutter. Har du mindre formet kan du sjekke allerede etter 13-15 minutter ved å stikke inn trepinne. Om det ikke feirer seg deig til pinnen så er de klar. Avkjøl på rist. Pynt med perlesukker om ønskelig. 2 Kommentarer


Turid Hauger

01.09.2017 kl.15:51

Disse så kjempegode utTanja. Disse skal bakes til søndagskosen. Når de har vært frosne, bør de varmes litt eller bare tine på kjøkkenbenken?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.09.2017 kl.15:45

Kan gjøre begge deler Turid Hauger: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!

Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt
Søk i bloggenFølg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

ArkivDesign og koding

Albertine L. Vestvik

Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©