hits

Eplemuffins med smuldrestr

Det er s herlig nr norske epler er i sesong enten man har i hagen selv eller m kjpe. I vr hage var det tomt n men da er det bare ta en tur p butikken.

Eplemuffins med smuldrestr
20-21 store

200 gram smr
8 dl mel
4 dl melk
1 ss sitronsaft
4 egg
3 dl sukker
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver

Smelt smr og tilsett melk og sitronsaft.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett s smrblandingen. Ha i det trre. Visp forsiktig inn.

Eplefyll:
10 epler
50 g smr
1.5 dl sukker
3 ss kanel

Fjern kjernehus.  Jeg skreller ikke eplene men det er ditt valg. la barna hjelpe til med dette er fin lrdom og veldig koselig. Skjr tynne fine skiver.

Smelt 50 g smr i stekepannen. Ha i eple skivene, sukker og kanel. Vend om til eplene blir lett karamellisert. Sett til side og avkjl.

Legg til side 1-2 eple skiver til pynt.
Ha resten i bollen med deigen. Vend godt om.

Lag smuldrestr:
150 g kaldt smr
4 dl havregryn
2 dl mel
2 dl sukker
Ha det trre i en bolle. Del smr i terninger. Ha i terningene og bruk hendene p samle deigen godt sammen.

Fordel eple blandingen i muffins former.  Fyll opp ca 2/3 av formen. Legg p ca 1-2 ss smuldrestr.  Pynt med eplebter du la til side.

Stek i forvarmet ovn i midten p 175 grader i 23 minutter. Har du mindre formet kan du sjekke allerede etter 13-15 minutter ved stikke inn trepinne. Om det ikke feirer seg deig til pinnen s er de klar. Avkjl p rist. Pynt med perlesukker om nskelig. 

2 kommentarer

Disse s kjempegode utTanja. Disse skal bakes til sndagskosen. Nr de har vrt frosne, br de varmes litt eller bare tine p kjkkenbenken?

Kan gjre begge deler Turid Hauger: )

Skriv en ny kommentar