Sukkerbrød 8 cm høyt

  • 14.10.2016, 18:34

Alt man trenger er ett høyt og deilig sukkerbrød for å lage en flott kake.

Denne er tilsatt 3 ss kakao for en sjokoladekake variant. 

Denne er til vanlige kaker som bløtkake og marsipankake.

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik 7 % blank
2 ss vann
2 ts bakepulver
(Evt 3 ss kakao)

Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann 
Tilsett det tørre og visp forsiktig eller vend inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40  minutt. Den er ikke klar før den har gått opp på midten.

Deles i 3. Dynk delene godt. Jeg foretrekker eplejuice på bløtkake og melk på sjokoladekake.



18 Kommentarer














lisarorvik

14.10.2016 kl.20:03

Dette så godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

14.10.2016 kl.20:07

Takk lisarorvik: ) Kanskje du vil prøve?
Irene

15.10.2016 kl.19:15

Hei hei :D Lurte på hvorfor brukes det eddik i sukkerbrødet her? Hva effekt har eddikken i kaka? Jeg har aldrig brukt det eller hørt/lest om eddik i sukkerbrød før og tenker at det frister ikke å bruke for redd den setter smak i kaka.... så vert interessant å høre om den edikkbruken her :D FLOTTE sukkerbrød vertfall :D ha en fin kveld :D
matfrabunnenfb.blogg.no

15.10.2016 kl.22:37

Det er både positivt for både heving og smak Irene: ). Mange har smakt den og brukt den og er superfornøyd :))
Erna Marie Nilsen

05.12.2016 kl.11:00

Hei.

Kan kaka taes ut ovnen med en gang den er ferdig? Snur du kakeformen opp ned på rist når den taes ut av ovn?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.12.2016 kl.13:50

Snur ikke opp ned Erna Marie Nilsen: ). Jeg lar den stå med åpen dør littegrann.
Signe Torvund

18.12.2016 kl.22:58

Hva er fiberhusk?
matfrabunnenfb.blogg.no

21.12.2016 kl.17:03

Skallet av linfrø Signe Torvund:

15.01.2017 kl.15:20

Prøvde denne oppskrifta.Fikk et hardt lag på toppen.Er det for mye sukker i den?
matfrabunnenfb.blogg.no

15.01.2017 kl.16:36

Kanskje prøve å skru ned varmen? Ellers vet jeg noen også halverte sukkeret og at den ble bra likevel
May Nygård

07.02.2017 kl.19:15

Bakte den til min bursdag i januar...og den ble perfekt,så den blir bakt her til helga også, Takk Tanja for en herlig oppskrift👍🏼😀🌹
matfrabunnenfb.blogg.no

08.02.2017 kl.08:01

May Nygård: Så bra at du likte den :) Tusen takk for tilbakemelding:)

13.05.2017 kl.11:04

Denne gikk fint å lage glutenfri også, bytta hvetemel med fin kakemiks.
matfrabunnenfb.blogg.no

14.05.2017 kl.01:29

Kan bruke bare også potetmel men da må du steke 10-15 min lenger :)
Helene

29.05.2017 kl.11:13

Skal forma smøres? Eller ha bakepapir i bunn?😊
matfrabunnenfb.blogg.no

30.05.2017 kl.01:51

Smøres Helene:
Inger Johanne Storaker

05.06.2017 kl.21:44

Dette er den beste oppskrift jeg har brukt på sukkerbrød ,høy og flott ,litt hard skorpe oppå ,men tok en kniv og det løsnet lett av ☺ Neste gang tar jeg litt mindre sukker i....
matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2017 kl.23:33

Så koselig å hørr Inger Johanne Storaker: ). Jeg bruker bare å snu den opp ned


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©