Sitronbakkels med jordbærkrem

  • 15.10.2016, 14:56

Det trenger ikke å ta lang tid å lage noe godt om du plutselig får lyst på noe eller plutselig får gjester.

Denne kan også lett gjøres diavennlig ved å bytte ut sukker med feks natreen strø.

Sitronbakkels med jordbærkrem

125 g smør
125 g hvetemel
2 1/2 dl vann
4 egg
1 ss sitronsaft


Sett ovnen på 260 grader.

Kok opp vann og smør.

Når smøret er smeltet, dra kjelen til side og tilsett mel.

Rør kraftig rundt.

Sett gryta i kaldt vann for nedkjøling.

Når massen er lunken har du i alle 4 eggene og sitronsaften.

Pisk kraftig til massen blir seig og smidig.

Ha bakepapir på en stekeplate.

Bruk en toppet spiseskje og sett en og en litt adskilt.

Settes midt i ferdig oppvarmet ovn.

Nå kommer det VIKTIGE: Sørg for at temperaturen i rommet er god og jevn.

Jeg låser av erfaring dørene og alle må sitte stille som er i rommet når den skal taes ut! Når den har stekt i 20 min slår du av varmen.

Åpne døra gradvis og mer og mer over 10 min.

Vent så ytterligere 10 min før du tar den forsiktig ut.

Dette er ett følsomt bakkels så ingen tramping eller trekk før den er avkjølt.

 

Jorbærkrem:
3 dl kremfløte
3 ss sukker
100 gram jordbær ( mine var frosne)
2 ss sitronsaft

Knus bærene i kjøkkenmaskin. Tilsett sitron.
Visp stiv krem av kremfløte og sukker.

Ha jordbærene i kremen og vend forsiktig rundt.

Jeg foretrekker å åpne bakkels med saks. Jeg stikker den inn fra siden og klipper rundt og tar bort lokket. Så legger jeg kremen inni og lokket på plass. Pynt med ett dryss melis om ønskelig. 

Anrett



6 Kommentarer














lisarorvik

15.10.2016 kl.16:01

Dette så kjempe godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.10.2016 kl.17:11

Tusen takk for alle dine koselige kommentarer lisarorvik: )

02.12.2016 kl.10:59

Ser kjempegodt ut. Har vært på jakt etter natreen strø, men ikke funnet det. Noe forslag?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.12.2016 kl.16:31

Jeg har kjøpt på kiwi :)
Kari

28.12.2016 kl.17:18

Skal prøve disse til nyttårsaftendessert!
matfrabunnenfb.blogg.no

31.12.2016 kl.03:42

Herlig Kari: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©