hits

Luftig loff med spr skorpe

"Kan du ikke lage noe godt til søndagslunsjen mamma"? Jeg er igrunn ikke så vond å be. Jeg liker å strekke meg langt for at "flokken min" (familien) skal ha det bra.

Idag slumpet jeg til (måler all slumping) å lage en loff som jeg tror jeg kommer til å være evig trofast mot framover. Jakten på den perfekte loffen er nå forbi og det med ingredienser jeg stort sett alltid har i hus. Det er litt lykke.

Luftig loff med sprø skorpe
2 stk store

1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smør eller margarin
1 egg
2 ts salt
1 pose gjær

Ha alt det tørre og egg i en bakebolle. Hell i fingetvarmt vann. Sett igang kjøkkenmaskinen.  Del opp smøret i terninger. Slipp de opp i maskina en etter en. Elt på middels hastighet i 5 min til deigen slipper kantene.

Sett deigen ett lunt sted til heving i 30 minutter.
Smør to brødformer.

Legg deigen på benken og del i to deler.

Ha hver del i hver sin brødform.
Fyll opp kjøkkenvasken med varmt vann (så varmt det blir fra springen). Sett en rist oppå og sett brødene der. Legg ett klede oppå.

La brødene etterheve en time.
Se så mye de har vokst.

Sett ovnen på 275 grader. Ja, det stemmer -275 grader. Brødene skal aller først få ett lite sjokk. Sett en form med vann nederst.
Pensle brødene med varmt vann og ha på valmuefrø. Skjær noen tverrgående snitt med skarp kniv.

Sett de inn på nederste rille i ovnen. Etter 5 minutter skrur du ned temperatur til 210 grader. Stek videre i 30 minutter.

Hvelv de ut på rist. La de avkjøle før du skjærer i de.
Nyt!

29 kommentarer

Dette s kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

Takk :) lisarorvik: ). Skal kikke innom

M man bruke kjkken maskin ?? (Har ikke det) 😩

Nei Charlotte men du m kna den skikkelig om den skal bli luftig. Jeg var uten i 15 r og bakte masse likevel ??

Marianne E. Slettebakk

Marianne E. Slettebakk

Har kombidampovnen den har ikkje temp hyere enn 230gr.....korleis gjer eg det d??😳😳

Da bille jeg prvd ha den 7-8 min frst p det Marianne E. Slettebakk: ). Lykke til

Hellu :) disse har jeg bakt 2 ganger n og er kjempefornyd :) Takk for en vellykket oppskrift ☺👍👍

S kjekt hre Monica:)). Jeg er selv veldig fornyd med den

Kan man bruke fersk gjr?:)

Hei. Jeg gjorde akkurat som det sto i oppskriften, men det ble bare deig nederst. Di ble ikke stekt 😏

Da trenger den nok 5 -10 min ekstra i din ovn Barbro:). Dette kan variere litt

Knallgode! Ogs s luftige da👍🏻 Denne oppskriften skal garantert tas vare p😉

Heia.

Har veldig lyst prve denne oppskrifta. men skjnner ikke helt hvor lenge den skal st i ovnen p 275 grader?

Nr du tar den nederst regner eg med at du tar ut den forma du har nederst me vann i ?

Forstod alt utenom det i bunn med steking osv.

5 min p 275 og s skrur du ned Anitra: ). La loffen st i ovnen hele tiden. Vannet skal st i bunnen hele tiden

Else Marie Bruun

Else Marie Bruun

Flotteste loff jeg noen gang har laget 😄

Annette Pettersen

Annette Pettersen

Hvor mye rommer brdformene du bruker til loffen? 😊

Det er 1.5 l former Annette Pettersen: )

Hvordan er disse heve over natta i form?

Tenkte lage fersk loff til 17.Maifrokosten i morgen men rekker ikke gjre alt p morgenen.

Gr kanskje greit om jeg halverer gjren og setter de i kjleskap med kjkkenhndkle over. Br de vre pakket i plast i tillegg for ikke bli trre?

S denne litt for sent Morten: /. Beklager

Dette er verdens beste oppskrift p loff

heidi merete ottesen

heidi merete ottesen

m jeg kutte smret i terninger eller kan jeg smelte det ??????:)

heidi merete ottesen: Du kan smelte det, men det er visst bedre elte det inn i terninger.

M jeg ha smret i terninger eller kan jeg smelte det ? :)

Lager brda i dag di ser kjempegod ut. Glede oss

Skriv en ny kommentar