Mandagsbrød med sprø skorpe

  • 17.10.2016, 16:46

Å ta seg tiden til kald langtidsheving kan være lurt. Gjæren får mye lengre tid på å utvikle seg og da blir ofte resultatet bedre. Dette er ett brød som vil være godt likt av barn.

Mandagsbrød med sprø skorpe
2 store

750 gram hvetemel
750 gram fint sammalt
10 dl vann
2 ts tørrgjær
2 ss fiberhusk
1 dl olje
2 ss lys sirup
2 ts salt

Ha alt det tørre i en bolle. Ha så i sirup, olje og KALDT vann. Eltes i 10 minutter på medium hastighet i maskinen.
Sett deigen med plastfolie over bollen i kjøleskapet. La den stå 16 timer. (Jeg satte den inn kl 20 og tok den ut kl 12 dagen etter). Ta ut deigen og del i to. Smør to brødformer og ha deigen oppi og fordel den utover. La heve på benken i 2.5 time.
Ha en form med vann nederst i ovnen. Sett ovnen på 275 (eller 250 om den ikke går lengre opp). Pensle brødene med varmt vann. Skjær noen tverrsnitt med kniv. Sett brødet på rist på nederste rille når ovnen er varm nok. Stek på denne temperaturen i 5 min (7 min hvis 250 grader)Sett nå temperaturen ned til 200 og stek 30 minutter til. Avkjøles på rist. Ikke skjær i brødet før det har gått 30 minutter.



22 Kommentarer














Victoria Larsen

18.10.2016 kl.09:52

Ser utrolig godt ut! :D
matfrabunnenfb.blogg.no

18.10.2016 kl.15:41

Det var kjempesaftig idag også Victoria Larsen og smuler ikke idag heller. Oppbevarte det i kjøkkenhåndkle i en skuff :)
Birgitte

31.10.2016 kl.10:35

Hva slags olje har du brukt?
matfrabunnenfb.blogg.no

31.10.2016 kl.18:41

Solsikkeolje Birgitte:

23.03.2017 kl.18:08

Hei! Må eg ha i fiberhusk?
matfrabunnenfb.blogg.no

23.03.2017 kl.19:12

Du må ikke men jeg bruker det i brød for at de ikke skal smule Anonym: )

10.04.2017 kl.17:24

Må den stå i 16 timer, eller kan jeg heve den som vanlig bakst?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.11:57

Du kan bake med en pose gjær og temperert væske Anonym: )
Ifos

20.04.2017 kl.00:52

Skal vannet stå der hele tiden?
matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2017 kl.16:17

Ja Ifos: )
Cecilie

23.04.2017 kl.17:30

Jeg har ingen annen olje enn olivenolje. Kan det brukes? Eller kan jeg bytte ut med smør? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

23.04.2017 kl.19:16

Begge deler kan brukes vil jeg tro Cecilie: )
Anette

17.08.2017 kl.12:56

Hei, hvilken str. på brødformene er det? Og jeg har damp ovn, tror du det er best å steke brødene i den? ;)
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:23

1.5 liter Anette: )
Har ikke erfaring med damp
Kirsten

18.08.2017 kl.12:43

Hvor får man tak i fiberhusk?.... har ikke funnet i de butikkene jeg har lett i 😔
matfrabunnenfb.blogg.no

19.08.2017 kl.22:36

Allergihyllen eller på helsekost Kirsten: ). Du kan sløyfe det om du vil
Kirsten

20.08.2017 kl.18:59

Fantastisk godt brød :-) Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men brukte olivenolje siden jeg ikke hadde noe annet. Ble sinnsykt godt.. Gleder meg til frokost og lunsj imorgen.
matfrabunnenfb.blogg.no

21.08.2017 kl.09:13

Så utrolig kjekt å høre Kirsten: )

10.10.2017 kl.16:33

Hei, jeg har bakt disse brødene 3-4 ganger nå. De er utrolig gode. Men, de er aldri ferdig i bånn. Har du noen tips hva jeg gjør feil?
matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.20:19

Hmm, da ville jeg stekt de 5 min lenger. Bruk bare en liten form med vann underst.
Therese

15.10.2017 kl.19:35

Hvordan blir steketiden da min ovn bare går til 230 grader? Føler ofte ting skal stekes på høyere temperatur...litt irriterende
matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2017 kl.12:38

Da må du nesten bare prøve deg fram Therese: ). Bank på med fingeren. Klar når hul lyd


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©