Mandagsbrød med sprø skorpe

Å ta seg tiden til kald langtidsheving kan være lurt. Gjæren får mye lengre tid på å utvikle seg og da blir ofte resultatet bedre. Dette er ett brød som vil være godt likt av barn.

Mandagsbrød med sprø skorpe
2 store

750 gram hvetemel
750 gram fint sammalt
10 dl vann
2 ts tørrgjær
2 ss fiberhusk
1 dl olje
2 ss lys sirup
2 ts salt

Ha alt det tørre i en bolle. Ha så i sirup, olje og KALDT vann. Eltes i 10 minutter på medium hastighet i maskinen.
Sett deigen med plastfolie over bollen i kjøleskapet. La den stå 16 timer. (Jeg satte den inn kl 20 og tok den ut kl 12 dagen etter). Ta ut deigen og del i to. Smør to brødformer og ha deigen oppi og fordel den utover. La heve på benken i 2.5 time.
Ha en form med vann nederst i ovnen. Sett ovnen på 275 (eller 250 om den ikke går lengre opp). Pensle brødene med varmt vann. Skjær noen tverrsnitt med kniv. Sett brødet på rist på nederste rille når ovnen er varm nok. Stek på denne temperaturen i 5 min (7 min hvis 250 grader)Sett nå temperaturen ned til 200 og stek 30 minutter til. Avkjøles på rist. Ikke skjær i brødet før det har gått 30 minutter.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

22 kommentarer

Siste innlegg