hits

Hevefrie fylte tebriks

 

Sjelden har jeg vrt s fornyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid lage og var utrolig gode. Anbefales p det varmeste.

Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smr
6 dl kefir
1 pk gjr
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.

NB Skal du doble deigen s IKKE doble gjren. Jeg prvde og satt lenge med ettersmak av gjr.

Sett ovnen p 225 grader. Ha alt det trre i en bolle. Smelt smret. Ha i kefir. Rr rundt til det er ca 38 grader. Ha vsken i bakebollen. Kjr kjkkenmaskin p middels hastighet i 5 min. Legg deigen p benken. Kjevle den slik

Pensle med egg og str p urter ost og maldonsalt etter nske.

Stekes midt i forvarmet ovn p 225 grader i 16 minutter.

 

Hvorfor bruke Tipo 0 mel (pizzamel)

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjr deigen tyelig, jo mer gluten desto mer tyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 

19 kommentarer

Nam! S godt det s ut! :)

Har lagt de ut fr i en annen kategori elisebr og de er ekstremt populre:)

Dette s kjempe godt ut :)

Vannvittig gode og lettvinte lisarorvik: )

Mmmm. Disse s gode ut :)

De er superpopulr p facebookgruppen iselinslund: )

Aldri laget, men det s veldig godt ut :)) Fortsatt fin kveld :))

Heidi Sortnes

Heidi Sortnes

Har laget disse i dag. Sprsmlet er, kan de fryses for s varmes opp i ovn? Vi er kun 2 i husholdningen.

Heidi Sortnes: Ja, det gr helt fint :)

Heidi Sortnes

Heidi Sortnes

Hvor tynt skal deigen kjevles? De var knallgode, men jeg synes de ble litt trre. Mulig jeg hadde litt lite ost, brukte ferdigrevet blanding av cheddar og mozarella. Feil? Litt tykt kjevles? Takker for tips til ca hvor tykt, hvor mye ost og salami. Mvh. Amatr som m ha alt inn med teskje.

Tja..4- 5 mmHeidi Sortnes: ) Jeg bruker cheddar i skiver

Har laget disse og de var kjempegode og deigen var helt nydelig jobbe med. Kan man like lett lage fylte horn av denne deigen?

Jeg har ikke prvd Hanne Gjs: ). Prv

Katarina Time

Katarina Time

Antar du bruker trrgjr her?

Hvor mange deiger utkjevlet som p bildet gir oppskriften? Tenker p innkjp av cheddar og salami, hvor mye man trenger...

Kan man bruke vanlig Mel?

Astrod: Blir ikke like bra resultat da. Da anbefaler jeg heller den oppskriften som m heve.

Skriv en ny kommentar