hits







Hevefrie fylte tebriks

  • 25.10.2016, 16:50

 

Sjelden har jeg vrt s fornyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid lage og var utrolig gode. Anbefales p det varmeste.

Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smr
6 dl kefir
1 pk gjr
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.

NB Skal du doble deigen s IKKE doble gjren. Jeg prvde og satt lenge med ettersmak av gjr.

Sett ovnen p 225 grader. Ha alt det trre i en bolle. Smelt smret. Ha i kefir. Rr rundt til det er ca 38 grader. Ha vsken i bakebollen. Kjr kjkkenmaskin p middels hastighet i 5 min. Legg deigen p benken. Kjevle den slik

Pensle med egg og str p urter ost og maldonsalt etter nske.

Stekes midt i forvarmet ovn p 225 grader i 16 minutter.

 

Hvorfor bruke Tipo 0 mel (pizzamel)

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjr deigen tyelig, jo mer gluten desto mer tyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 



19 Kommentarer














elisebr

25.10.2016 kl.17:08

Nam! S godt det s ut! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

25.10.2016 kl.17:10

Har lagt de ut fr i en annen kategori elisebr og de er ekstremt populre:)
lisarorvik

25.10.2016 kl.17:14

Dette s kjempe godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

25.10.2016 kl.17:43

Vannvittig gode og lettvinte lisarorvik: )
iselinslund

25.10.2016 kl.17:32

Mmmm. Disse s gode ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

25.10.2016 kl.17:56

De er superpopulr p facebookgruppen iselinslund: )
annebe

20.11.2016 kl.21:36

Aldri laget, men det s veldig godt ut :)) Fortsatt fin kveld :))
Heidi Sortnes

26.11.2016 kl.15:31

Har laget disse i dag. Sprsmlet er, kan de fryses for s varmes opp i ovn? Vi er kun 2 i husholdningen.
matfrabunnenfb.blogg.no

26.11.2016 kl.15:57

Heidi Sortnes: Ja, det gr helt fint :)
Heidi Sortnes

01.12.2016 kl.18:36

Hvor tynt skal deigen kjevles? De var knallgode, men jeg synes de ble litt trre. Mulig jeg hadde litt lite ost, brukte ferdigrevet blanding av cheddar og mozarella. Feil? Litt tykt kjevles? Takker for tips til ca hvor tykt, hvor mye ost og salami. Mvh. Amatr som m ha alt inn med teskje.
matfrabunnenfb.blogg.no

01.12.2016 kl.20:22

Tja..4- 5 mmHeidi Sortnes: ) Jeg bruker cheddar i skiver
Hanne Gjs

07.06.2017 kl.14:12

Har laget disse og de var kjempegode og deigen var helt nydelig jobbe med. Kan man like lett lage fylte horn av denne deigen?
matfrabunnenfb.blogg.no

07.06.2017 kl.16:59

Jeg har ikke prvd Hanne Gjs: ). Prv
Katarina Time

18.07.2017 kl.14:48

Antar du bruker trrgjr her?
matfrabunnenfb.blogg.no

22.07.2017 kl.19:52

Ja Katarina Time:
Torill

03.08.2017 kl.13:46

Hvor mange deiger utkjevlet som p bildet gir oppskriften? Tenker p innkjp av cheddar og salami, hvor mye man trenger...
matfrabunnenfb.blogg.no

04.08.2017 kl.00:46

Skjnner ikke helt Torill:
Astrod

03.12.2017 kl.10:27

Kan man bruke vanlig Mel?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.12.2017 kl.22:05

Astrod: Blir ikke like bra resultat da. Da anbefaler jeg heller den oppskriften som m heve.


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik