Hevefrie fylte tebriks

  • 25.10.2016, 16:50

 

Sjelden har jeg vært så fornøyd totalt med en egenkomponert oppskrift. Disse tar nesten ikke tid å lage og var utrolig gode. Anbefales på det varmeste.

Hevefrie fylte tebriks
1 kg pizzamel
200 g smør
6 dl kefir
1 pk gjær
3 ts salt
4 ts oregano
1 ts basilikum
0.5 ts timian
2 ts natron
2 ts sukker
Cheddar, mozarella, salami maldonsalt og urter. Egg til pensling.

NB Skal du doble deigen så IKKE doble gjæren. Jeg prøvde og satt lenge med ettersmak av gjær.

Sett ovnen på 225 grader. Ha alt det tørre i en bolle. Smelt smøret. Ha i kefir. Rør rundt til det er ca 38 grader. Ha væsken i bakebollen. Kjør kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 min. Legg deigen på benken. Kjevle den slik

Pensle med egg og strø på urter ost og maldonsalt etter ønske.

Stekes midt i forvarmet ovn på 225 grader i 16 minutter.

 

Hvorfor bruke Tipo 0 mel (pizzamel)

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 



17 Kommentarer














elisebr

25.10.2016 kl.17:08

Nam! Så godt det så ut! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

25.10.2016 kl.17:10

Har lagt de ut før i en annen kategori elisebr og de er ekstremt populære:)
lisarorvik

25.10.2016 kl.17:14

Dette så kjempe godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

25.10.2016 kl.17:43

Vannvittig gode og lettvinte lisarorvik: )
iselinslund

25.10.2016 kl.17:32

Mmmm. Disse så gode ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

25.10.2016 kl.17:56

De er superpopulær på facebookgruppen iselinslund: )
annebe

20.11.2016 kl.21:36

Aldri laget, men det så veldig godt ut :)) Fortsatt fin kveld :))
Heidi Sortnes

26.11.2016 kl.15:31

Har laget disse i dag. Spørsmålet er, kan de fryses for så å varmes opp i ovn? Vi er kun 2 i husholdningen.
matfrabunnenfb.blogg.no

26.11.2016 kl.15:57

Heidi Sortnes: Ja, det går helt fint :)
Heidi Sortnes

01.12.2016 kl.18:36

Hvor tynt skal deigen kjevles? De var knallgode, men jeg synes de ble litt tørre. Mulig jeg hadde litt lite ost, brukte ferdigrevet blanding av cheddar og mozarella. Feil? Litt tykt kjevles? Takker for tips til ca hvor tykt, hvor mye ost og salami. Mvh. Amatør som må ha alt inn med teskje.
matfrabunnenfb.blogg.no

01.12.2016 kl.20:22

Tja..4- 5 mmHeidi Sortnes: ) Jeg bruker cheddar i skiver
Hanne Gjøs

07.06.2017 kl.14:12

Har laget disse og de var kjempegode og deigen var helt nydelig å jobbe med. Kan man like lett lage fylte horn av denne deigen?
matfrabunnenfb.blogg.no

07.06.2017 kl.16:59

Jeg har ikke prøvd Hanne Gjøs: ). Prøv
Katarina Time

18.07.2017 kl.14:48

Antar du bruker tørrgjær her?
matfrabunnenfb.blogg.no

22.07.2017 kl.19:52

Ja Katarina Time:
Torill

03.08.2017 kl.13:46

Hvor mange deiger utkjevlet som på bildet gir oppskriften? Tenker på innkjøp av cheddar og salami, hvor mye man trenger...
matfrabunnenfb.blogg.no

04.08.2017 kl.00:46

Skjønner ikke helt Torill:


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©