hits

Biff med cognacsaus, fltegratinerte poteter og brokkoli

Bernaise er godt det, men personlig syns jeg den kommer ett stykke bak i rekka mht hvilken saus jeg foretrekker til biff. Til denne cognacsausen syns jeg dog det passer bedre med l/brus istedenfor rdvin, men det kan jo vre rdvin som passer bedre enn de jeg har prvd selv.

Forberedelser:

Legg biff p kjkkenbenken s den fr mrne og bli romtemperert ett par timer.

Fltegratinerte poteter med parmesan
( vi var bare 2 men dette hadde holdt til 4 personer)

6-7 poteter
4-5 dl flte
1 lk
50 g parmesan
1 ts salt
1 ts pepper
3-4 fedd hvitlk om nskelig
3 ts maizenna
Ost etter nske p toppen

Slik gjr du:

Skrell poteter og ta skallet av lken.
 


Hakk lken i biter og del potetene i skiver.

Finn fram en gryte og ha poteter og lk i. Hell p med flte til det er 1-2 cm igjen s du fortsatt ser potetene. Ha i krydder. La dette smkoke i 10 minutter mens du rrer iblant.

Etter 10 min s rr ut 3 ts maizenna med en skvett flte i en kopp. Tilsett dette i gryta.

Rasp parmesan og ha i gryta.

Jeg bruker kun ekte parmesan. Slik ser den ut.

Etter 5 minutters koking s hell alt sammen i en ildfast form. Dekk med ost. Stek i midten av ovnen p 200 grader i 25 minutter.

Cognacsaus
1 dl cognac ( den du vil)
1 dl flte
50 gram iskaldt smr
2 ts rdvinseddik
1 ts dijonsennep
0.5-1 ts pepper etter nske
0.5- 1 ts salt etter nske
1 ss biffkraft

Finn fram en liten gryte. Sett p plata med gryta p og la gryta bli varm. Hell i cognacen. La det redusere i ett minutt. Ha i flte og krydder. La det smputre noen minutter.
Rett fr servering visper du inn terninger med iskaldt smr og 1 ss kraft fra pannen du stekte biffen i.

Brokkoli:
Kok opp vann med en klatt smr og litt salt. Nr det koker s skru av varmen. Legg brokkoli i og damp den noen minutter etter hvor crispy eller myk du vil ha den. Kjenn etter med gaffel.

Biffen:

Smelt smr i en stekepanne. Vent til smret ligger brunt og stille i panna. Jeg liker steke biffen minst mulig s jeg steker ca 20-30 sekund p begge sider med denne tykkelsen. nsker du medium m du steke lenger.
Legg den ferdigstekte biffen til side og krydre med salt og pepper p begge sider. La hvile noen minutter fr servering.
Velbekomme😊

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 

n kommentar

Skriv en ny kommentar