Biff med cognacsaus, fløtegratinerte poteter og brokkoli

  • 12.11.2016, 15:37

Bernaise er godt det, men personlig syns jeg den kommer ett stykke bak i rekka mht hvilken saus jeg foretrekker til biff. Til denne cognacsausen syns jeg dog det passer bedre med øl/brus istedenfor rødvin, men det kan jo være rødvin som passer bedre enn de jeg har prøvd selv.

Forberedelser:

Legg biff på kjøkkenbenken så den får mørne og bli romtemperert ett par timer.

Fløtegratinerte poteter med parmesan
( vi var bare 2 men dette hadde holdt til 4 personer)

6-7 poteter
4-5 dl fløte
1 løk
50 g parmesan
1 ts salt
1 ts pepper
3-4 fedd hvitløk om ønskelig
3 ts maizenna
Ost etter ønske på toppen

Slik gjør du:

Skrell poteter og ta skallet av løken.
 


Hakk løken i biter og del potetene i skiver.

Finn fram en gryte og ha poteter og løk i. Hell på med fløte til det er 1-2 cm igjen så du fortsatt ser potetene. Ha i krydder. La dette småkoke i 10 minutter mens du rører iblant.

Etter 10 min så rør ut 3 ts maizenna med en skvett fløte i en kopp. Tilsett dette i gryta.

Rasp parmesan og ha i gryta.

Jeg bruker kun ekte parmesan. Slik ser den ut.

Etter 5 minutters koking så hell alt sammen i en ildfast form. Dekk med ost. Stek i midten av ovnen på 200 grader i 25 minutter.

Cognacsaus
1 dl cognac ( den du vil)
1 dl fløte
50 gram iskaldt smør
2 ts rødvinseddik
1 ts dijonsennep
0.5-1 ts pepper etter ønske
0.5- 1 ts salt etter ønske
1 ss biffkraft

Finn fram en liten gryte. Sett på plata med gryta på og la gryta bli varm. Hell i cognacen. La det redusere i ett minutt. Ha i fløte og krydder. La det småputre noen minutter.
Rett før servering visper du inn terninger med iskaldt smør og 1 ss kraft fra pannen du stekte biffen i.

Brokkoli:
Kok opp vann med en klatt smør og litt salt. Når det koker så skru av varmen. Legg brokkoli i og damp den noen minutter etter hvor crispy eller myk du vil ha den. Kjenn etter med gaffel.

Biffen:

Smelt smør i en stekepanne. Vent til smøret ligger brunt og stille i panna. Jeg liker å steke biffen minst mulig så jeg steker ca 20-30 sekund på begge sider med denne tykkelsen. Ønsker du medium må du steke lenger.
Legg den ferdigstekte biffen til side og krydre med salt og pepper på begge sider. La hvile noen minutter før servering.
Velbekomme😊

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



1 Kommentar














Victoria Larsen

12.11.2016 kl.15:58

Ser veldig godt ut! :D


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©