Biff med cognacsaus, fløtegratinerte poteter og brokkoli

Bernaise er godt det, men personlig syns jeg den kommer ett stykke bak i rekka mht hvilken saus jeg foretrekker til biff. Til denne cognacsausen syns jeg dog det passer bedre med øl/brus istedenfor rødvin, men det kan jo være rødvin som passer bedre enn de jeg har prøvd selv.

Forberedelser:

Legg biff på kjøkkenbenken så den får mørne og bli romtemperert ett par timer.

Fløtegratinerte poteter med parmesan
( vi var bare 2 men dette hadde holdt til 4 personer)

6-7 poteter
4-5 dl fløte
1 løk
50 g parmesan
1 ts salt
1 ts pepper
3-4 fedd hvitløk om ønskelig
3 ts maizenna
Ost etter ønske på toppen

Slik gjør du:

Skrell poteter og ta skallet av løken.
 


Hakk løken i biter og del potetene i skiver.

Finn fram en gryte og ha poteter og løk i. Hell på med fløte til det er 1-2 cm igjen så du fortsatt ser potetene. Ha i krydder. La dette småkoke i 10 minutter mens du rører iblant.

Etter 10 min så rør ut 3 ts maizenna med en skvett fløte i en kopp. Tilsett dette i gryta.

Rasp parmesan og ha i gryta.

Jeg bruker kun ekte parmesan. Slik ser den ut.

Etter 5 minutters koking så hell alt sammen i en ildfast form. Dekk med ost. Stek i midten av ovnen på 200 grader i 25 minutter.

Cognacsaus
1 dl cognac ( den du vil)
1 dl fløte
50 gram iskaldt smør
2 ts rødvinseddik
1 ts dijonsennep
0.5-1 ts pepper etter ønske
0.5- 1 ts salt etter ønske
1 ss biffkraft

Finn fram en liten gryte. Sett på plata med gryta på og la gryta bli varm. Hell i cognacen. La det redusere i ett minutt. Ha i fløte og krydder. La det småputre noen minutter.
Rett før servering visper du inn terninger med iskaldt smør og 1 ss kraft fra pannen du stekte biffen i.

Brokkoli:
Kok opp vann med en klatt smør og litt salt. Når det koker så skru av varmen. Legg brokkoli i og damp den noen minutter etter hvor crispy eller myk du vil ha den. Kjenn etter med gaffel.

Biffen:

Smelt smør i en stekepanne. Vent til smøret ligger brunt og stille i panna. Jeg liker å steke biffen minst mulig så jeg steker ca 20-30 sekund på begge sider med denne tykkelsen. Ønsker du medium må du steke lenger.
Legg den ferdigstekte biffen til side og krydre med salt og pepper på begge sider. La hvile noen minutter før servering.
Velbekomme😊

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg