Grateng med salt sideflesk/bacon

  • 14.11.2016, 17:51

De aller fleste liker grateng. Dette er min favoritt. Det vekker gode minner om middager på min mormors kjøkken.

Grateng med salt sideflesk/bacon
Oppskriften tilsvarer
3 middager for en familie på 4.

Sausen
300 gr smør
5 dl hv.mel
11-14 dl ( etter hvor tykk du vil ha sausen )
1 ss salt
1 ts pepper
1 ss muskat
4 eggelommer
4 eggehvitter

500 g lettsaltet sideflesk
5 dl tørr makaroni

Smelt smør. Vendt fort inn melet .
Spe med melk mens du rører. Ha i krydderet.
La putre under omrøring i 10 minutter. Sett gryten i kaldt vannbad for nedkjøling.

Skjær sideflesk i biter og stek i panna. Sett så til side.

Kok 5 dl tørr makaroni etter pakkens anvisning.

Når sausen er noe avkjølt ha i eggeplommene.
Bland alt det andre sammen i gryta.
Stivpisk eggehviter og vend forsiktig inn.

Den forma som skal i ovnen har du panko, brødrasp eller griljermel på.
De du skal fryse skal du ikke ha på det før du tar den opp igjen fra fryseren. Du trenger ikke steke de formene som skal fryses.
Gratengen stekes midt i ovnen på 200 grader i 40-45 min.

Server gjerne med poteter, råkost og gressløksmør.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



4 Kommentarer














Victoria Larsen

14.11.2016 kl.18:00

Ser veldig godt ut!

Jeg har ukens blogg konkurranse på bloggen min, hvis du vil være med!
matfrabunnenfb.blogg.no

15.11.2016 kl.16:38

Herlig Victoria Larsen: )

27.12.2016 kl.16:24

Regner med at du mener 11-14 dl melk? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

29.12.2016 kl.17:22

Ja beklager Anonym:


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©