hits







Kebab hjemmelaget

  • 01.12.2016, 17:49

Hvem kunne tro det var s enkelt lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 ringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift bde p kjtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. nsker du den sterk br du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjttet:
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss lkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefr

For lage kjttet trenger man en slik pleggsform.

 

Pleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se p eller kjpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjr sideflesk i terninger og kjr det til en fin masse med kjkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den r kjttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene s alt blir godt fordelt.

Tre den medflgende posen ned i pleggsformen. Fyll i kjttet og snurr igjen enden.

Sett p presset og sett i en hy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet p toppen. Vannet skal ikke p noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet p 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Nr kjernetemperaturen p kjttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjleskap og la den st der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjr den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rmme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts lkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den st 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel p bakebordet.

Stek i trr stekepanne p max varme eller p takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjr opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter nske.

Nyt!

Kjttmengden holder til 3 middager for vr familie p 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg pleggsformen.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



18 Kommentarer














Elisabeth Fagertun Berg

20.01.2017 kl.10:19

Bruker du den minste pleggsformen til denne mengden?
matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:48

Den strste Elisabeth Fagertun Berg: )
Hilde

28.01.2017 kl.21:12

Spiser ikke svin. Ser det str at det gr ann bruke lammekjtt. Hvilken del/ hva slags kjtt av lam kan jeg bruke? Har tilgang p god slakterbutikk, s skulle gjerne "bare" brukt okse- eller kalvekjtt 😊
matfrabunnenfb.blogg.no

29.01.2017 kl.11:20

Jeg har ikke prvd med lam Hilde. Jeg vet bare at det originalt er brukt. Spr p slakteren for vre sikker
Hilde

03.03.2017 kl.15:48

Jeg skal ha yougurtmarinert (brukte din oppskrift p yougurt og krydder her ogs) mrbrad i pitabrd i dag, og tenkte kebabdressingen din kunne vre god til. Akkurat laget den n... Herregud, s god da! 👌😍 Var litt skeptisk da jeg blandet alle de krydderslagene, men de gjorde susen alts! Anbefales! Tusen takk, Tanja! 👍😘😍💗
matfrabunnenfb.blogg.no

04.03.2017 kl.18:55

S utrolig kjekt hre Hilde: )
Ann

20.04.2017 kl.03:02

Har nettopp bestilt meg pleggsformen. Gleder meg til prve oppskriften p hjemmelaget kebab :)
matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2017 kl.16:17

Bare glede seg Ann: ). La meg hre om du ble fornyd
Ann Skinningsrud

29.04.2017 kl.15:37

N er frste kebab-mltid fortrt, og det blir ikke det siste 😊. Her var alle storfornyde med hjemmelaget kebab. Det var bare nam, selv om jeg klarte putte inn gresk yoghurt MED kokos i bde kjttblanding og dressing! 😁. S det ikke fr dressingen var ferdig, men fikk bare hre at det var kjempegodt ☺.

S tusen takk for at du deler av erfaring, kunnskap og oppskrifter ❤
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:19

S utrolig koselig hre Ann Skinningsrud: ).
John Martin

05.05.2017 kl.21:22

Hei,

Har omsider kjpt pleggsform, mest bare for lage skikkelig kebab som de ikke selger noe av her i omrdet. Restauranter som selger kebab tallerken og div serverer jo bare med vanlig biffkjtt.

Men gikk til innkjpt av dampovn for ikke lenge siden.

Kan jeg sette den p 90 grader og la den st der, eller M den i vannbad i en kjele? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:36

Jeg har ikke greie p dampovn John Martin. Beklager
Elise

12.07.2017 kl.15:53

Hvor mange lefser gir lefseoppskriften?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.07.2017 kl.19:52

Elise: Jeg fikk 8 stk :)
Anita

25.09.2017 kl.15:08

Dersom jeg ikke har pleggsform og heller bruker kjttdeig/kyllingfilet? Skal jeg fortsatt bruke samme krydder? Yougurt? Osv
matfrabunnenfb.blogg.no

29.09.2017 kl.23:53

Jeg prvde bare krydre kjtt Anita og det ble ikke bra dessverre

12.03.2018 kl.21:08

Hei. Hvordan er fremgangsmten p dressingen?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2018 kl.13:56

Er bare rre alt sammen Anonym: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik