Kebab hjemmelaget

  • 01.12.2016, 17:49

Hvem kunne tro det var så enkelt å lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 åringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjøttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift både på kjøtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. Ønsker du den sterk bør du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjøttet:
1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjøtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss løkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefær

For å lage kjøttet trenger man en slik påleggsform.

 

Påleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se på eller kjøpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved å trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjær sideflesk i terninger og kjør det til en fin masse med kjøkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den rå kjøttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene så alt blir godt fordelt.

Tre den medfølgende posen ned i påleggsformen. Fyll i kjøttet og snurr igjen enden.

Sett på presset og sett i en høy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet på toppen. Vannet skal ikke på noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet på 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Når kjernetemperaturen på kjøttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjøleskap og la den stå der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjær den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rømme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts løkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den stå 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel på bakebordet.

Stek i tørr stekepanne på max varme eller på takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjær opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter ønske.

Nyt!

Kjøttmengden holder til 3 middager for vår familie på 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg påleggsformen.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



14 Kommentarer














Elisabeth Fagertun Berg

20.01.2017 kl.10:19

Bruker du den minste påleggsformen til denne mengden?
matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:48

Den største Elisabeth Fagertun Berg: )
Hilde

28.01.2017 kl.21:12

Spiser ikke svin. Ser det står at det går ann å bruke lammekjøtt. Hvilken del/ hva slags kjøtt av lam kan jeg bruke? Har tilgang på god slakterbutikk, så skulle gjerne "bare" brukt okse- eller kalvekjøtt 😊
matfrabunnenfb.blogg.no

29.01.2017 kl.11:20

Jeg har ikke prøvd med lam Hilde. Jeg vet bare at det originalt er brukt. Spør på slakteren for å være sikker
Hilde

03.03.2017 kl.15:48

Jeg skal ha yougurtmarinert (brukte din oppskrift på yougurt og krydder her også) mørbrad i pitabrød i dag, og tenkte kebabdressingen din kunne være god til. Akkurat laget den nå... Herregud, så god da! 👌😍 Var litt skeptisk da jeg blandet alle de krydderslagene, men de gjorde susen altså! Anbefales! Tusen takk, Tanja! 👍😘😍💗
matfrabunnenfb.blogg.no

04.03.2017 kl.18:55

Så utrolig kjekt å høre Hilde: )
Ann

20.04.2017 kl.03:02

Har nettopp bestilt meg påleggsformen. Gleder meg til å prøve oppskriften på hjemmelaget kebab :)
matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2017 kl.16:17

Bare å glede seg Ann: ). La meg høre om du ble fornøyd
Ann Skinningsrud

29.04.2017 kl.15:37

Nå er første kebab-måltid fortært, og det blir ikke det siste 😊. Her var alle storfornøyde med hjemmelaget kebab. Det var bare nam, selv om jeg klarte å putte inn gresk yoghurt MED kokos i både kjøttblanding og dressing! 😁. Så det ikke før dressingen var ferdig, men fikk bare høre at det var kjempegodt ☺.

Så tusen takk for at du deler av erfaring, kunnskap og oppskrifter ❤
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:19

Så utrolig koselig å høre Ann Skinningsrud: ).
John Martin

05.05.2017 kl.21:22

Hei,

Har omsider kjøpt påleggsform, mest bare for å lage skikkelig kebab som de ikke selger noe av her i området. Restauranter som selger kebab tallerken og div serverer jo bare med vanlig biffkjøtt.

Men gikk til innkjøpt av dampovn for ikke lenge siden.

Kan jeg sette den på 90 grader og la den stå der, eller MÅ den i vannbad i en kjele? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:36

Jeg har ikke greie på dampovn John Martin. Beklager
Elise

12.07.2017 kl.15:53

Hvor mange lefser gir lefseoppskriften?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.07.2017 kl.19:52

Elise: Jeg fikk 8 stk :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©