hits

Kebab hjemmelaget

Hvem kunne tro det var s enkelt lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 ringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift bde p kjtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. nsker du den sterk br du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjttet:
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss lkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefr

For lage kjttet trenger man en slik pleggsform.

 

Pleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se p eller kjpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjr sideflesk i terninger og kjr det til en fin masse med kjkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den r kjttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene s alt blir godt fordelt.

Tre den medflgende posen ned i pleggsformen. Fyll i kjttet og snurr igjen enden.

Sett p presset og sett i en hy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet p toppen. Vannet skal ikke p noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet p 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Nr kjernetemperaturen p kjttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjleskap og la den st der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjr den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rmme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts lkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den st 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel p bakebordet.

Stek i trr stekepanne p max varme eller p takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjr opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter nske.

Nyt!

Kjttmengden holder til 3 middager for vr familie p 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg pleggsformen.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

18 kommentarer
Elisabeth Fagertun Berg

Elisabeth Fagertun Berg

Bruker du den minste pleggsformen til denne mengden?

Den strste Elisabeth Fagertun Berg: )

Spiser ikke svin. Ser det str at det gr ann bruke lammekjtt. Hvilken del/ hva slags kjtt av lam kan jeg bruke? Har tilgang p god slakterbutikk, s skulle gjerne "bare" brukt okse- eller kalvekjtt 😊

Jeg har ikke prvd med lam Hilde. Jeg vet bare at det originalt er brukt. Spr p slakteren for vre sikker

Jeg skal ha yougurtmarinert (brukte din oppskrift p yougurt og krydder her ogs) mrbrad i pitabrd i dag, og tenkte kebabdressingen din kunne vre god til. Akkurat laget den n... Herregud, s god da! 👌😍 Var litt skeptisk da jeg blandet alle de krydderslagene, men de gjorde susen alts! Anbefales! Tusen takk, Tanja! 👍😘😍💗

Har nettopp bestilt meg pleggsformen. Gleder meg til prve oppskriften p hjemmelaget kebab :)

Bare glede seg Ann: ). La meg hre om du ble fornyd

Ann Skinningsrud

Ann Skinningsrud

N er frste kebab-mltid fortrt, og det blir ikke det siste 😊. Her var alle storfornyde med hjemmelaget kebab. Det var bare nam, selv om jeg klarte putte inn gresk yoghurt MED kokos i bde kjttblanding og dressing! 😁. S det ikke fr dressingen var ferdig, men fikk bare hre at det var kjempegodt ☺.

S tusen takk for at du deler av erfaring, kunnskap og oppskrifter ❤

S utrolig koselig hre Ann Skinningsrud: ).

Hei,

Har omsider kjpt pleggsform, mest bare for lage skikkelig kebab som de ikke selger noe av her i omrdet. Restauranter som selger kebab tallerken og div serverer jo bare med vanlig biffkjtt.

Men gikk til innkjpt av dampovn for ikke lenge siden.

Kan jeg sette den p 90 grader og la den st der, eller M den i vannbad i en kjele? :)

Jeg har ikke greie p dampovn John Martin. Beklager

Hvor mange lefser gir lefseoppskriften?

Dersom jeg ikke har pleggsform og heller bruker kjttdeig/kyllingfilet? Skal jeg fortsatt bruke samme krydder? Yougurt? Osv

Jeg prvde bare krydre kjtt Anita og det ble ikke bra dessverre

Hei. Hvordan er fremgangsmten p dressingen?

Er bare rre alt sammen Anonym: )

Skriv en ny kommentar