hits

Bollekake

Denne er utrolig lett slenge sammen nr du har lyst p noe godt. Minimalt med arbeid. Med kardemomme og kanel gir den ogs en god smak av jul.


Oppskrift
1 kg hvetemel
3 dl flte
3 dl vann
2.5 dl sukker
1 pose trrgjr
150 g smr
1 dl rosiner
3 ts kardemomme
1 ts kanel
1 egg ( til pensling)
Perlesukker
Vaniljekrem
Vaniljekrem finner du her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457792315_eplekake_med_vaniljek.html

Ha det trre i en bakebolle. Varm vann og flte til det er lunkent. Ha det i bollen. Skjr opp smr i terninger.
Ha i terning for terning mens du elter/knar i 10 min.
Sett til heving i 45 minutter.

Legg bakepapir i en ildfast form. (Typ lasagneform) .Ha i deigen og trykk den ned og godt ut i kantene. Lag litt store hull med fingrene.


Fyll hullene med vaniljekrem. Pensle med egg og str p perlesukker.

Sett den midt i forvarmet ovn p 225 grader i 30-35minutter. Etter 15 min steking legger du ett bakepapir opp s den ikke blir brent.
Kjenn etter med en trepinne for se om den er ferdig. Det skal ikke komme deig p pinnen.

Ta ut formen og sett den p rist. La st 10 min. Lft den over p en rist ( f gjerne hjelp til dette). Lft over p serveringsfat etter 15 minutter. Er du redd for delegge den, kan du dele den i biter.
Om nskelig kan du pynte med melisglasur.
Velbekomme.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

2 kommentarer

Oj, tror ikke jeg klarer mer enn en snn bolle! ;-)

Ser kjempegodt ut!

Skriv en ny kommentar