hits







Bollekake

  • 05.12.2016, 13:24

Denne er utrolig lett slenge sammen nr du har lyst p noe godt. Minimalt med arbeid. Med kardemomme og kanel gir den ogs en god smak av jul.


Oppskrift
1 kg hvetemel
3 dl flte
3 dl vann
2.5 dl sukker
1 pose trrgjr
150 g smr
1 dl rosiner
3 ts kardemomme
1 ts kanel
1 egg ( til pensling)
Perlesukker
Vaniljekrem
Vaniljekrem finner du her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457792315_eplekake_med_vaniljek.html

Ha det trre i en bakebolle. Varm vann og flte til det er lunkent. Ha det i bollen. Skjr opp smr i terninger.
Ha i terning for terning mens du elter/knar i 10 min.
Sett til heving i 45 minutter.

Legg bakepapir i en ildfast form. (Typ lasagneform) .Ha i deigen og trykk den ned og godt ut i kantene. Lag litt store hull med fingrene.


Fyll hullene med vaniljekrem. Pensle med egg og str p perlesukker.

Sett den midt i forvarmet ovn p 225 grader i 30-35minutter. Etter 15 min steking legger du ett bakepapir opp s den ikke blir brent.
Kjenn etter med en trepinne for se om den er ferdig. Det skal ikke komme deig p pinnen.

Ta ut formen og sett den p rist. La st 10 min. Lft den over p en rist ( f gjerne hjelp til dette). Lft over p serveringsfat etter 15 minutter. Er du redd for delegge den, kan du dele den i biter.
Om nskelig kan du pynte med melisglasur.
Velbekomme.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



2 Kommentarer














Arbeidskar

06.12.2016 kl.20:19

Oj, tror ikke jeg klarer mer enn en snn bolle! ;-)

Ser kjempegodt ut!
matfrabunnenfb.blogg.no

07.12.2016 kl.13:37

Ha ha Arbeidskar: 0. Herlig


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik