hits







Brente mandler - steg for steg

  • 10.12.2016, 09:51

Brente mandler hrer julen til. Det er dyrt kjpe, men ganske rimelig og mye bedre lage selv.

Du kan ha de naturell eller smakssette de. Eksempler p smakstilsetning er appelsinskall, kanel, cognac osv.

Grunnoppskrift

250 gram mandler
150 gram sukker
1.5 dl vann

Snn gjr du:

Finn frem og ml opp det du skal ha.

Ha alt i en gryte og sett p max varme. Bruk f.eks. en tresleiv. Rr hele tiden.


La det koke opp under stadig omrring. Dette tar 3-5 minutter.
Etter det begynner koke vil det g tregere og tregere rre mens vannet fordamper. Ha tlmodighet.

S vil du se at det begynner sukre seg som dette. Fortsett rre.


N skal sukkeret smelte slik at mandlene blir glatte og glaserte.


Nr sukkeret har smeltet og de ser ut som dette s ta gryten til side.


N kan du gjerne ha i en klatt smr (du m ikke), men dette vil gjre de enda blankere og lettere dele opp.

Hell over p ett bakepapir. Om du ikke har smr i mandlene br du smre bakepapiret med olje.

 

Hell blandingen ut og fordel de raskt utover med en gaffel. N skal mandlene avkjles helt fr de deles opp og for eksempel haes p tett glass.

Da er det bare nyte ;)

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer














Snefrid rnningen

18.10.2017 kl.20:28

Vil gjerne ha oppskriftene dine. Mye bra du har 🙂👍🏼
matfrabunnenfb.blogg.no

19.10.2017 kl.00:18

Meld deg p blogloving s fr du alt nytt p epost Snefrid rnningen: ) . Trykk p meny og scrolle ned og trykk p B
Catrine

19.10.2017 kl.08:49

Hei :) Dette s da enkelt ut - det skal testes! Det holder seg godt p tette norgesglass for ex? Tenker om jeg kan lage det n og ha stende til jul.

Og ang smakstilsetning - tar jeg kanel og blander med sukkeret fr smelting eller har det oppi med smret (etter at sukkeret er smeltet)?

Og med cognac - har du prvd det og nr skal det evt i og hvor mye? :)

Liker bloggen din godt!
matfrabunnenfb.blogg.no

19.10.2017 kl.10:19

Ved trre smakstilsetninger har jeg i med smret Catrine: ). Jeg har en egen med cognac. Se under jul

24.10.2017 kl.21:05

Hei Tanja , ser under jul p brente mandler med konjakk, men fikk bare opp oppskrift p brente mandler.. har du konjakken oppi rett fr du tar opp mandlene ?
matfrabunnenfb.blogg.no

27.10.2017 kl.18:08

Det ligger en der med cognac Anonym: ). Se litt lenger bakover p jul


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik