hits







Karamellpudding

  • 11.12.2016, 10:20

Hva er vel bedre enn denne klassiske desserten? Det er flere mter lage den p, men slik liker jeg lage min etter ha laget noen ganger. Denne blir alltid vellykket med perfekt smak og konsistens i mine yne.
Etter min oppfatning lager mange for lite karamellsaus, s det nsker ikke jeg p min.

Bilde av konsistens.

Karamellpudding

Karamellsaus
2 dl sukker

Puddingen
6 dl melk
4 dl kremflte
2 ss sukker

10 egg
3 ts vaniljesukker (vaniljestang om du heller nsker det)

Ha sukkeret i en gryte ( jeg foretrekker teflon) . Velg selv om du bruker hy eller lav varme. Jeg foretrekker hy.


La sukkeret smelte helt. Pass p at det blir helt blankt uten sukkerklumper. Du m passe p hele tiden s det ikke brenner seg. Dra gryta raskt til side. Bruk grytekluter og pass deg for dette er varmt. Hell karamellen i en brdform  ( min er 1.5 liter). Vend litt p formen s du fr litt opp langs kantene.

Slik


Sett formen til side.

Kok opp melk, flte og sukker under omrring. Ikke g fra. Dette kan fort koke over om du ikke ser p.


Etter oppkoket setter du gryten til side. Det skal n avkjles. Jeg velger bruke tid p avkjle den i romtemperatur da jeg syns resultatet blir best da.

Nr du har satt til avkjling s pisk lett sammen for hnd 10 egg og 3 ts vaniljesukker. Sett til side.
N kan du gjre noe annet mens dette str.

Nr melkemassen er fingertemperert ( viktig at det ikke er varmere) s hell eggeblandingen i og rr rundt.

N skal du sile dette. Jeg siler det rett i formen slik som dette.


Det er viktig at du ikke slurver med silingen for da vil den bli grynete/ kornete og det vil vi ikke ha. Vi vil ha den helt glatt og smidig. 

Sett ovnen p 125 grader og sett en langpanne med kanter nederst. Kok opp en gryte med vann. Nr ovnen har ndd 125 grader setter du inn formen oppi langpannen og fyller opp med vann i langpannen, ca 3/4 opp i formen. N skal karamellpuddingen st i 2.5 timer.

Ta s ut formen. Sett den p benken.

  

La den st p benken til den er helt avkjlt. Dekk s med plastfolie og sett i kjleskap gjerne over natten.

En halvtime fr servering tar du den ut av kjleskapet. Finn fram ett serveringsfat med kanter som er strre enn brdformen.  Skyll en smrkniv i varmt vann. Dra den langs kantene. Legg serveringsfatet opp brdformen og snu den raskt. Pisk krem om nskelig. 
Da er den klar til servering.
Karamellpuddingen er holdbar 4-5 dager i kjleskap s den kan lages i god tid i forkant.
Velbekomme

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



11 Kommentarer














Veronika

16.12.2016 kl.00:46

Hvordan blir rren hvis jeg lar den st over natten uten blande det sammen? Blir den delagt da? Har helt glemt av at den skulle inn i ovnen :o
matfrabunnenfb.blogg.no

16.12.2016 kl.12:48

Det har jeg aldri prvd Veronika:
.

25.12.2016 kl.14:26

Der jeg jobber pleier vi sette rren kaldt over natten, om det ikke er behov for fler eller vi gr tom for former.

Funker helt fint det :)

30.04.2017 kl.23:34

Som dessert til 12 personer. Br jeg lage 2?
matfrabunnenfb.blogg.no

01.05.2017 kl.21:32

Ja Anonym: )

26.12.2017 kl.23:54

Kan man bruke hvilken som helst type melk? Alts helmelk, lettmelk, ekstra lett?
matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2018 kl.15:41

Anonym: Jeg bruker hel og lettmelk, avhenging av hva jeg har tilgjengelig :)
Helene

27.12.2017 kl.15:18

Har du forskt lage denne i crockpot? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

28.12.2017 kl.00:50

Helene: Nei, bare en form for sjokoladepudding.
Ann Helen

09.01.2018 kl.14:01

Hei.

Jeg driver skal lage denne n og jeg klarte ikke f karamellsausen rundt i hele forma. Kan jeg allikevel bare forsette med resten og s vil sukkeret smelte "ferdig til saus" i ovnen?
matfrabunnenfb.blogg.no

12.01.2018 kl.09:53

Ann Helen: Beklager at jeg ikke s spm ditt fr n. Hper du fikk det til.


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik