hits







Sjokosjokk

  • 14.12.2016, 18:26

I admingruppen Mat fra bunnen sies det hele tiden " Tanja, kan du ikke lage mer med sjokolade". S n bestemte jeg meg for designe ett sjokosjokk til de. Kanskje dette sjokosjokket vil falle i smak hos deg ogs?

Here it goes:

2.25 ss gelatinpulver
2 dl vann
7 dl sukker
6 eggehviter
4 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
1 pk oreokjeks
Sjokoladesaus ( kjpt)

Legg gelatinpulver i blt i 0.5 dl vann.
Kok opp 1.5 dl vann med sukker til sukkerlake. Ta kjelen av plata og rr inn gelatinblandingen. Avkjles.

 

 

 

Stivpisk eggehviter. Ha i sukkerlake i tynn strle mens det visper kraftig. Dette skal vispes kraftig i 40 min i kjkkenmaskin til en fast kremkonsistens. Sikt inn kakao og vaniljesukker og vend forsiktig rundt med en slikkepott.
Finn fram en ildfast form ca 20 35 og bakepapir. Spray formfett p bakepapiret eller pensle med olje. Legg bakepapiret i formen og hell massen i. Sett i kjleskap og la stivne over natten.
Lft bakepapiret med sjokolademassen ut av formen.

 


Hakk opp pakken med oreokjeks.
Legg ca 3/4 p ene halvdelen.


Ta i kantene p bakepapiret og brett over delen med oreokjeks.
Renskjr kanten. Del opp i 12 sm eller 6 store biter.


Legg over stykkene p tallerken og str p resten av oreokjeksene og sprinkle over med sjokoladesaus.

Nyt.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



2 Kommentarer














m

02.01.2017 kl.23:05

Kan jeg lage stykkene ferdig dagen fr og bare ta p sjokolade saus fr servering? Mange stykker blir det ca?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.01.2017 kl.01:14

Det kan du m: ) Kaken er s mektig s man trenger bare en bitteliten bit. Jeg har ikke telt men med sm biter burde den rekke til temmelig mange. Om du feks tenker deg 1/3 av ett ordinrt kakestykke


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik