Sjokosjokk

  • 14.12.2016, 18:26

I admingruppen Mat fra bunnen sies det hele tiden " Tanja, kan du ikke lage mer med sjokolade". Så nå bestemte jeg meg for å designe ett sjokosjokk til de. Kanskje dette sjokosjokket vil falle i smak hos deg også?

Here it goes:

2.25 ss gelatinpulver
2 dl vann
7 dl sukker
6 eggehviter
4 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
1 pk oreokjeks
Sjokoladesaus ( kjøpt)

Legg gelatinpulver i bløt i 0.5 dl vann.
Kok opp 1.5 dl vann med sukker til sukkerlake. Ta kjelen av plata og rør inn gelatinblandingen. Avkjøles.

 

 

 

Stivpisk eggehviter. Ha i sukkerlake i tynn stråle mens det visper kraftig. Dette skal vispes kraftig i 40 min i kjøkkenmaskin til en fast kremkonsistens. Sikt inn kakao og vaniljesukker og vend forsiktig rundt med en slikkepott.
Finn fram en ildfast form ca 20 × 35 og bakepapir. Spray formfett på bakepapiret eller pensle med olje. Legg bakepapiret i formen og hell massen i. Sett i kjøleskap og la stivne over natten.
Løft bakepapiret med sjokolademassen ut av formen.

 


Hakk opp pakken med oreokjeks.
Legg ca 3/4 på ene halvdelen.


Ta i kantene på bakepapiret og brett over delen med oreokjeks.
Renskjær kanten. Del opp i 12 små eller 6 store biter.


Legg over stykkene på tallerken og strø på resten av oreokjeksene og sprinkle over med sjokoladesaus.

Nyt.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



2 Kommentarer














m

02.01.2017 kl.23:05

Kan jeg lage stykkene ferdig dagen før og bare ta på sjokolade saus før servering? Mange stykker blir det ca?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.01.2017 kl.01:14

Det kan du m: ) Kaken er så mektig så man trenger bare en bitteliten bit. Jeg har ikke telt men med små biter burde den rekke til temmelig mange. Om du feks tenker deg 1/3 av ett ordinært kakestykke


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©