hits

Sjokosjokk

I admingruppen Mat fra bunnen sies det hele tiden " Tanja, kan du ikke lage mer med sjokolade". S n bestemte jeg meg for designe ett sjokosjokk til de. Kanskje dette sjokosjokket vil falle i smak hos deg ogs?

Here it goes:

2.25 ss gelatinpulver
2 dl vann
7 dl sukker
6 eggehviter
4 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
1 pk oreokjeks
Sjokoladesaus ( kjpt)

Legg gelatinpulver i blt i 0.5 dl vann.
Kok opp 1.5 dl vann med sukker til sukkerlake. Ta kjelen av plata og rr inn gelatinblandingen. Avkjles.

 

 

 

Stivpisk eggehviter. Ha i sukkerlake i tynn strle mens det visper kraftig. Dette skal vispes kraftig i 40 min i kjkkenmaskin til en fast kremkonsistens. Sikt inn kakao og vaniljesukker og vend forsiktig rundt med en slikkepott.
Finn fram en ildfast form ca 20 35 og bakepapir. Spray formfett p bakepapiret eller pensle med olje. Legg bakepapiret i formen og hell massen i. Sett i kjleskap og la stivne over natten.
Lft bakepapiret med sjokolademassen ut av formen.

 


Hakk opp pakken med oreokjeks.
Legg ca 3/4 p ene halvdelen.


Ta i kantene p bakepapiret og brett over delen med oreokjeks.
Renskjr kanten. Del opp i 12 sm eller 6 store biter.


Legg over stykkene p tallerken og str p resten av oreokjeksene og sprinkle over med sjokoladesaus.

Nyt.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

2 kommentarer

Kan jeg lage stykkene ferdig dagen fr og bare ta p sjokolade saus fr servering? Mange stykker blir det ca?

Det kan du m: ) Kaken er s mektig s man trenger bare en bitteliten bit. Jeg har ikke telt men med sm biter burde den rekke til temmelig mange. Om du feks tenker deg 1/3 av ett ordinrt kakestykke

Skriv en ny kommentar