hits

Kamskjell med sellerirotpur og bacon

Innimellom kan det vre deilig med en forrett, ikke minst om man har gjester. Kamskjell er lett og lettvint lage og ikke minst smakfullt.

Beregn 2 kamskjell per person

Til 6- 8 personer

Sellerirotpure
1 sellerirot
1 dl flte
50 g smr
1 ts salt
2 ts sitronsaft
Fjern skallet og skjr i terninger. Kok til mrt (ca 20-25 min).
Ha i smr og stavmiks til en glatt masse. Rr i flte, sitron og salt.

Baconblanding:
150 g bacon
1 sjalottlk
Surr sm terninger av bacon i en liten gryte. Mot slutten, tilsett sjalottlk i ringer.


Kamskjellene

Kamskjell kan vre noe av det beste som finnes. Prvestek gjerne en frst s du fr den helt riktig for deg.
Slik gjr jeg det:
Jeg strr litt salt p romtempererte kamskjell. Smelt smr i en stekepanne. Legg i kamskjellene. Ta ett par ts sitronsaft og sprinkle over. Hell over skyen fra panna hele tiden med en skje mens du steker. Stek i ca 1.5-2 min etter tykkelse p ene siden. Vend kamskjellene og stek kun 2-3 sekunder p andre siden. De skal med andre ord bare vendes helt raskt.  Anrett p tallerkener.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar