Jambalaia med tagliatelle

  • 09.01.2017, 19:12

Jambalaia er en smakseksplosjon av kreolske smaker. Vanligvis brukes smaksrik pølse som chorizo og ris til dette, men jeg bruker ikke det.
Slik ble det da jeg tok mål på Jambalaia idag.
Nb! Om du ønsker en sterk Jambalaia så kan du doble der jeg skriver doble.

Jambalaia (til 4 stk)
3 store kyllingfileter
1 neve med reker
1 stilk stangselleri
1 løk
1 rød paprika
En halv "butikkurt" med bladpersille
1 boks tomater
3 stilker vårløk
3 dl vann
En halv fersk jalapeños uten frø (evt doble )
1 ss løkpulver
1 ts Cayenne pepper  (evt doble)
1- 2 ts salt etter ønske
1 ts timian
3 fedd hvitløk (finhakkes)
0.5  ts pepper (evt doble)
1 hønsebuljong
3 store laurbærblad

Slik gjør du:
Del kyllingfiletene i to. Krydre med cayennepepper og salt.
Finhakk stangselleri, jalapeños, løk og paprika.


Ha olje i en stekepanne. Når den er varm så legg i kyllingen. Stek kyllingfiletene 30 sekunder på hver side. Ha i stangselleri, løk, jalapeños og paprika og skru ned varmen til middels. La dette surre i 5 min. Ta ut kyllingen ( den skal tilbake i gryta etterpå. )
Kok opp 3 dl vann med hønsebuljong. Ha over i stekepanna. Tilsett tomat og resten av krydderet.
La dette putre i 20 min på middels varme.
Når dette putrer, rens rekene og hakk opp vårløk. Riv bladene av bladpersille.
Når blandingen har putret i 20 min så legg kyllingen tilbake. Snu kyllingen ca hvert 5. min.
Kok tagliatelle etter pakkens anvisning. La renne av.
Når gryten har fått putret 40 min totalt så ha i den ferdigkokte tagliatellen sammen med reker, vårløk og bladpersille.  


Vend rundt og server umiddelbart.

Nb! Det er lurt å smake på sausen etter 20 min  for å se om du ønsker å øke på krydringen.
Velbekomme.



2 Kommentarer














Cathrine

11.01.2017 kl.16:01

Flott oppskrift. Ja dette så godt ut. Spørs om jeg ikke må prøve dette :)

Takk for tips
matfrabunnenfb.blogg.no

12.01.2017 kl.11:50

Håper du blir fornøyd Cathrine: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©