hits






Jambalaia med tagliatelle

  • 09.01.2017, 19:12

Jambalaia er en smakseksplosjon av kreolske smaker. Vanligvis brukes smaksrik plse som chorizo og ris til dette, men jeg bruker ikke det.
Slik ble det da jeg tok ml p Jambalaia idag.
Nb! Om du nsker en sterk Jambalaia s kan du doble der jeg skriver doble.

Jambalaia (til 4 stk)
3 store kyllingfileter
1 neve med reker
1 stilk stangselleri
1 lk
1 rd paprika
En halv "butikkurt" med bladpersille
1 boks tomater
3 stilker vrlk
3 dl vann
En halv fersk jalapeos uten fr (evt doble )
1 ss lkpulver
1 ts Cayenne pepper  (evt doble)
1- 2 ts salt etter nske
1 ts timian
3 fedd hvitlk (finhakkes)
0.5  ts pepper (evt doble)
1 hnsebuljong
3 store laurbrblad

Slik gjr du:
Del kyllingfiletene i to. Krydre med cayennepepper og salt.
Finhakk stangselleri, jalapeos, lk og paprika.


Ha olje i en stekepanne. Nr den er varm s legg i kyllingen. Stek kyllingfiletene 30 sekunder p hver side. Ha i stangselleri, lk, jalapeos og paprika og skru ned varmen til middels. La dette surre i 5 min. Ta ut kyllingen ( den skal tilbake i gryta etterp. )
Kok opp 3 dl vann med hnsebuljong. Ha over i stekepanna. Tilsett tomat og resten av krydderet.
La dette putre i 20 min p middels varme.
Nr dette putrer, rens rekene og hakk opp vrlk. Riv bladene av bladpersille.
Nr blandingen har putret i 20 min s legg kyllingen tilbake. Snu kyllingen ca hvert 5. min.
Kok tagliatelle etter pakkens anvisning. La renne av.
Nr gryten har ftt putret 40 min totalt s ha i den ferdigkokte tagliatellen sammen med reker, vrlk og bladpersille.  


Vend rundt og server umiddelbart.

Nb! Det er lurt smake p sausen etter 20 min  for se om du nsker ke p krydringen.
Velbekomme.



4 Kommentarer














Cathrine

11.01.2017 kl.16:01

Flott oppskrift. Ja dette s godt ut. Sprs om jeg ikke m prve dette :)

Takk for tips
matfrabunnenfb.blogg.no

12.01.2017 kl.11:50

Hper du blir fornyd Cathrine: )
Evy Dale

19.01.2017 kl.11:15

Hvor fr vi kjpt Lk pulver?
matfrabunnenfb.blogg.no

23.01.2017 kl.15:49

P meny feks Evy Dale: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik