hits

Kjttboller (stekte)

Kjttboller kan man endre krydring p i det uendelige.  Dette er en relativt enkel oppskrift men den har likevel mye smak. Ikke minst passer de til mye forskjellig feks bde i suppe og i mos.

Kjttboller
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 lk
0.5 - 1 dl flte, farris eller vann
3 ts salt
1 ts pepper
1 ss muskat
2 ss griljermel
2 ss potetmel
2 egg


Mos lken med stavmikser eller finkutte s godt du klarer. Ha det sammen med karbonadedeigen i en bolle. Ha i resten. Elte sammen med hendene og forme sm boller. Det er lurt ha vt hnd og vt skje. Da blir det mye enkerere.   Stek i smr p litt over middels varme. Snu de jevnlig.
Hvis resten av middagen ikke er klar samtidig kan du sette de i ovnen i ildfast form p 100 grader til resten er klart.

 


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

5 kommentarer

Takk Hanne Lovise Johnsen: ). Disse er elsket av hele familien.

Hei! Kan man bytte ut potetmel med maizena og flte med melk?

Best som de er Susanne men hadde evt droppet maizenna og brukt melk.

Skriv en ny kommentar