Kjøttboller (stekte)

Kjøttboller kan man endre krydring på i det uendelige.  Dette er en relativt enkel oppskrift men den har likevel mye smak. Ikke minst passer de til mye forskjellig feks både i suppe og i mos.

Kjøttboller
1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 løk
0.5 – 1 dl fløte, farris eller vann
3 ts salt
1 ts pepper
1 ss muskat
2 ss griljermel
2 ss potetmel
2 egg

Mos løken med stavmikser eller finkutte så godt du klarer. Ha det sammen med karbonadedeigen i en bolle. Ha i resten. Elte sammen med hendene og forme små boller. Det er lurt å ha våt hånd og våt skje. Da blir det mye enkerere.   Stek i smør på litt over middels varme. Snu de jevnlig.
Hvis resten av middagen ikke er klar samtidig kan du sette de i ovnen i ildfast form på 100 grader til resten er klart.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

5 kommentarer

Siste innlegg