Luksusnachos med guacamole,tomatsalat og rømme

  • 27.01.2017, 21:01

Dette er vel det nærmeste vi kommer "tacomat" her i huset, men dette er kjempegodt om dog ikke fullstendig fra bunnen mht nachochipsen.

Luksusnachos
Nok til 4-5 voksne

2 pk nachos ( 185 g ×2 )
300 g ytrefilet
300 g Jarlsberg
1 pk cheddar i skiver
1 liten purre
1 rød paprika
1 boks mais
Slik ser cheddarosten ut


Tomatsalat
2 store tomater
En halv rødløk
2 ss olivenolje
1 ss saft av sitron
En neve kruspersille
3 klyper maldonsalt.
Bland godt sammen.

Oppskriften min på guacamole finer du her :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481997256_guaccemole.html

Slik gjør du:
Del biffen i biter. Krydre med salt og pepper. Om du ønsker kan du bruke feks hvitløk og chili eller annet du liker. Smelt smør i en panne. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i biffkjøttet. Du skal såvidt svisse dette i pannen noen sekund siden det skal videre inn i ovnen.


Bruk en fiskeøse å ta ut kjøttet med eller hell det i ett dørslag så væsken renner av (du ønsker ikke våt myk nachos). Sett til side.

Hakk opp grønnsakene.
Finn frem ett stekebrett med bakepapir eller en ildfast form. Før brukte jeg form men nå bruker jeg brett. Legg ett lag med nachos i bunnen. Strø over med revet ost og cheddar revet i mindre biter. Legg så på mais, paprika i strimler, purre i ringer og biffkjøtt.  Legg nytt lag med nachos og gjenta prosessen.
Da blir det seende slik ut


Sett nederst i forvarmet ovn på 200 grader nederst i 15 minutter.
Server med tomatsalat, guaccamole og rømme. Om du ønsker kan du bruke en sterk salsa. Server umiddelbart.

Her ser du brettet ferdig stekt


Velbekomme :)



10 Kommentarer














Anne Karin Helvik

31.03.2017 kl.14:20

Dette såg knakande godt ut, trur det må prøvast i helga, nam, nam👏👍🤗
matfrabunnenfb.blogg.no

31.03.2017 kl.15:16

Den er veldig populær Anne Karin Helvik: )
Ingrid De Long

31.03.2017 kl.14:26

Retten ser veldig kul ut! Og lettvinn da.... Men den osten - hvor mye ordentlig ost inneholder den? Ofte består slike ferdigrevne oster av noe annet enn ost; vegetabilsk fettstoff som dessverre er veldig bearbeidet. En ostebit som du river selv er bedre for alle!
matfrabunnenfb.blogg.no

31.03.2017 kl.15:15

Helt sant Ingrid De Long men ikke like lett å få tak i alltid :/.
Men jeg er helt enig
Elisabeth

01.04.2017 kl.17:23

Kan man ha tacokrydder med biffen?
matfrabunnenfb.blogg.no

01.04.2017 kl.18:30

Jeg syns ikke det er så godt Elisabeth men det er sikkert smak og behag :)
E

21.05.2017 kl.10:08

Prøvde noe ALA dette forrige hælj,

Med noen justeringer og inspirasjon her i fra. Men millemåne, definitivt den beste og mettende nachosen jeg har spist noen gang. Det var himmelsk :)
matfrabunnenfb.blogg.no

21.05.2017 kl.14:49

Så herlig E: ))
Lena

05.08.2017 kl.19:50

Dette er helgens kos....gleder meg til å spise
matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:19

Håper du liker det Lena: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©