hits

Grønnsaks- og kjøttpudding

Dette er utrolig godt samt at det er veldig lett å lage. Når du er igang kan du lage mye og fryse i aliminiumsformer.  Dette er kjekt å ta opp av fryseren på hektiske dager og de kan fryses i rå tilstand. Ta opp kvelden før bruk og sett i kjøleskapet.

Grønnsaks- og kjøttpudding
Nok til 4-5 voksne

400 g karbonadedeig elr kjøttdeig
400 g amerikansk grønnsaks- blanding (tint)
1 finhakket løk
1 dl fløte, melk eller vann etter ønske
2 egg
3 ss potetmel
2 ts salt
2 ts malt ingefær
1 ts pepper
En halv muskatnøtt eller 0.5 ss malt

Slik gjør du:

Ha alt i en bolle. Bland godt sammen. Jeg foretrekker å bruke hendene.


Smør en form med nøytral olje. Denne formen er 1.5 liter.
Fyll massen i formen.


Sett ovnen på 180 grader med en ildfast form med vann på en rist på nederste rille (den må romme formen med puddingen)
Når temperaturen er nådd så sett kjøttpuddingen ned i formen med vannet. Stek i 60 minutter. Om du ønsker kan du hvelve den på ett fat før servering.

Fløtesaus
(du kan bruke vanlig brun saus om du vil
Lag bruning av

100 g smør
1.5 dl mel.
Ta gryta til side og tilsett 6 dl kraft eller vann.
La dette putre i 20-25 min til melsmaken blir borte.
Tilsett 2 dl fløte, 1 ss soyasaus, 2 ts dijonsennep,1 ts salt og 1 ts pepper.

Er du i tvil om hvordan lage bruning til saus? Da kan du se min video og lese mine gode råd her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459951767_hvordan_lage_brun_sau.html

Kålstuing:
Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! Hakk opp
1/2 kål i passe småbiter.
Legg i lettsaltet vann.
Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. Ta av 1 dl av kokevannet når den er ferdig kokt og sett til side.
Hell så kålen i ett dørslag.
Smelt 2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel.
Tilfør umiddelbart 6 dl melk samt kålvannet og ett par ts muskat.
Smak til med salt og pepper.
La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn.
Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.

10 kommentarer

Lagde kjøttpuddingen og sausen i dag, kjempe godt :)

Så herlig å høre Camilla: )

Lagde denne igår! Den va bare helt nydelig!

Heidi Sortnes

Heidi Sortnes

Går det greit å bruke medisterfarse i stedet for karbonadedeig? Eller eventuelt blande? 5 kg medisterfarse i fryser'n.

Ser godt ut! 😊 Denne skal prøves i dag. 😊

Unni: Håper den faller i smak :)

Hei. God blogg med mange fine oppskrifter. Takk! ☺

Tony Pedersen

Tony Pedersen

Har funnet fram ingrediensene til denne. Skal lages i dag.

Skriv en ny kommentar