hits

Kylling chop suey


Chop suey finnes det ett hav varianter av. Dette er min variant med kylling. Vi syns den er like god som p kinarestaurant og jeg hper at du ogs syns det.

Jeg har benyttet grnnsaksblanding p pose da dette er minst like nringsrikt p denne tiden av ret.
Det er jo herlig da det er veldig lettvint.

Kylling chop suey
Til 4-5 voksne

Jasminris  (mengde etter nske)
500 g kyllingfilet
1 pose classic wok mix
1 boks bambusskudd
5 dl vann
1 stk hnse/ kjttbuljong
0.5 dl oystersaus
0.5 dl soyasaus
3 ss ketsjap manis
2 ts malt ingefr
3 ts maizenna + 3 ss vann

NB Ingrediensene er f kjpt i de fleste vanlige matbutikker

Tips: nsker du ha ett ekstra "kick" i maten kan du tilsette 1-2 ts sambal oelek eller litt frisk chili.

Tips: Er du forsiktig med salt kan du droppe buljongterningen og heller tilsette pepper og mer ingefr.

Slik gjr du:

Sett p risen.
Ha litt olje i stekepannen og fres dypfryste wok grnnsaker p max varme i 5 minutter mens du vender rundt i blant. Ha s i bambusskudd og fres ett minutt til. Hell grnnsakene over p en tallerken.
Ha buljongterningen i 5 dl varmt vann og la den lse seg opp.
Ha oppskjrt kyllingfilet i stekepannen sammen med ingefr og stek p litt over middels varme i 2- 3 minutter. Ha s i vannet med den opplste buljongterningen. Tilsett oystersaus, soyasaus og ketsjap manis.  La dette st og koke p nesten max varme i 10 minutter.
Rr maizenna og 3 ss vann til det lser seg opp. Ha dette i stekepannen.  La dette koke 2-3 minutter og ha i grnnsakene. La det surre videre 1 minutt og server umiddelbart.

Nb du kan fint bruke en helt vanlig stekepanne til wokingen. 

Bilder


Velbekomme. Hper det smaker :
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving​
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

42 kommentarer

h, det s innmari godt ut alts! m prves en dag :-D skikkelig digg tenke p at det er s lite som skal til for f laget ordentlig god middag.

Ja ikke sant Isabelle Nathalie: ) . Hper du blir fornyd

Det s veldig godt ut ;)

Tusen takk Lilli: ) . Hper du vil prve

Hei. Denne retten vil jeg prve, men kan man bytte ut oystersausen med noe? Tler heller ikke kjtt-/hnsebuljong, kan jeg bruke grnnsaksbuljong? :)

Det finnes en som heter Vegererian... og noe mer jeg ikke kommer p Bente: /

Hei!

Denne skal jeg teste ut :) Men hva er ketsjap manis? Kan vanlig ketshup brukes?

St soyasaus Jill:). Ikke ketshup nei

Hva er best bruke av hnse og kjtt buljong?

BENTE HELENE ARNTZEN

BENTE HELENE ARNTZEN

Skall nu prve meg i morgen p den 😉 s da sender jeg ei tilbakemelding om hvordan den ble🍲.

Da hper jeg du blir fornyd BENTE HELENE ARNTZEN: )

Denne ble ekstremt salt, selv for en saltelsker. Tror jeg prver saltredusert soyasaus neste gang:)

Det er stor forskjell p soyasauser. Feks japansk er mye saltere enn kinesisk. Grnn kikkoman er minst salt Anonym: )

Maizenna... er d den lyse eller mrke man bruker da?

Gul pakke med hvitt innhold Anonym: )

Har man fortsatt i 5 dl vann selv om man dropper buljongterningen? Gleder meg til prve!

Hei! Jeg har ftt tak i alle ingrediensene unntatt ketsjap manis, den fanst ikke her😳 Er det noen alternativ?

Hvis du vet hvordan den smaker fra fr Christina: ?

Hei, hvordan gjr du dersom du skal lage til mange? Kan jeg putte kylling og saus i en stor gryte la det putre en god stund fr jeg tar oppi de wokede grnnsakene helt til slutt?

Har bare hatt alt i wokpannen fr, men tenkte lage det til en sammenkomst, og da har jeg ikke tid til lage litt og litt.

Hei! Kan man bruke oksebog istedet for kylling? Har et stykke og tenkte kanskje det kan brukes p andre mter enn de tradisjonelle!

Se min biff chop suey med velveting Evy steb: ) skjr kjempetynt, 3-4 mm

Hei.

Jeg skal lage dobbel porsjon imorgen, skal jeg ta 6 ts med maizenna? Det hres s mye ut? Har du laget dobbel fr og brukt s mye?

God pske til deg:-) du er kjempeflink med mat!

Det har jeg gjort Linda: ). Du m doble alt

Har ikke funnet ketsjap manis, finnes det n alternativ? :)

Det skal finnes de fleste steder Maiken:). Evt m man smake til med brunt sukker

Kan man droppe ingefren ?

Jeg syns den er viktig men blir nok grei uten ogs Anonym: )

Har laga denne til en kollega p jobb i dag😍 Ho syntes den var sinnsyk god☺️

S koselig hre Laila Jogerud: )

Kan man bruke noe annet en stersaus? Eller er det ikke s nye. Kan ikke spise skalldyr

Kan man bruke revet ingefr?

Sinnsyk god 😁takk for at du deler s mange gode oppskrifter :)

Miriam: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, s bra at du likte den :)

Heidi Sortnes

Heidi Sortnes

Hei, kan man bruke vanlig langkornet ris av typen Uncle Bens eller m det vre Jasmin ris? Skal prve meg p denne i morgen.

Bruk det du selv liker best Heidi Sortnes: )

Altfor salt med buljong,soya og oyster saus. Nesten uspiselig,selvom jeg hadde en god del ekstra vann oppi i tillegg.

Fr en bort noe av den salte smaken s blir det nok veldig godt.

Carina: S synd at den ikke falt i smak. Hjelper litt hvis man bruker soyasaus med mindre saltsmak.

Skriv en ny kommentar