hits







Kylling chop suey

  • 06.02.2017, 14:48


Chop suey finnes det ett hav varianter av. Dette er min variant med kylling. Vi syns den er like god som p kinarestaurant og jeg hper at du ogs syns det.

Jeg har benyttet grnnsaksblanding p pose da dette er minst like nringsrikt p denne tiden av ret.
Det er jo herlig da det er veldig lettvint.

Kylling chop suey
Til 4-5 voksne

Jasminris  (mengde etter nske)
500 g kyllingfilet
1 pose classic wok mix
1 boks bambusskudd
5 dl vann
1 stk hnse/ kjttbuljong
0.5 dl oystersaus
0.5 dl soyasaus
3 ss ketsjap manis
2 ts malt ingefr
3 ts maizenna + 3 ss vann

NB Ingrediensene er f kjpt i de fleste vanlige matbutikker

Tips: nsker du ha ett ekstra "kick" i maten kan du tilsette 1-2 ts sambal oelek eller litt frisk chili.

Tips: Er du forsiktig med salt kan du droppe buljongterningen og heller tilsette pepper og mer ingefr.

Slik gjr du:

Sett p risen.
Ha litt olje i stekepannen og fres dypfryste wok grnnsaker p max varme i 5 minutter mens du vender rundt i blant. Ha s i bambusskudd og fres ett minutt til. Hell grnnsakene over p en tallerken.
Ha buljongterningen i 5 dl varmt vann og la den lse seg opp.
Ha oppskjrt kyllingfilet i stekepannen sammen med ingefr og stek p litt over middels varme i 2- 3 minutter. Ha s i vannet med den opplste buljongterningen. Tilsett oystersaus, soyasaus og ketsjap manis.  La dette st og koke p nesten max varme i 10 minutter.
Rr maizenna og 3 ss vann til det lser seg opp. Ha dette i stekepannen.  La dette koke 2-3 minutter og ha i grnnsakene. La det surre videre 1 minutt og server umiddelbart.

Nb du kan fint bruke en helt vanlig stekepanne til wokingen. 

Bilder


Velbekomme. Hper det smaker :
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving​
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



42 Kommentarer














Isabelle Nathalie

06.02.2017 kl.15:06

h, det s innmari godt ut alts! m prves en dag :-D skikkelig digg tenke p at det er s lite som skal til for f laget ordentlig god middag.
matfrabunnenfb.blogg.no

06.02.2017 kl.16:28

Ja ikke sant Isabelle Nathalie: ) . Hper du blir fornyd
Lilli

06.02.2017 kl.23:03

Det s veldig godt ut ;)
matfrabunnenfb.blogg.no

07.02.2017 kl.01:09

Tusen takk Lilli: ) . Hper du vil prve
Bente

27.02.2017 kl.15:34

Hei. Denne retten vil jeg prve, men kan man bytte ut oystersausen med noe? Tler heller ikke kjtt-/hnsebuljong, kan jeg bruke grnnsaksbuljong? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:23

Det finnes en som heter Vegererian... og noe mer jeg ikke kommer p Bente: /
Jill

02.03.2017 kl.10:56

Hei!

Denne skal jeg teste ut :) Men hva er ketsjap manis? Kan vanlig ketshup brukes?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:09

St soyasaus Jill:). Ikke ketshup nei
May-Kristine

04.03.2017 kl.20:12

Hva er best bruke av hnse og kjtt buljong?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:01

Det blir like bra May: )
BENTE HELENE ARNTZEN

05.03.2017 kl.13:44

Skall nu prve meg i morgen p den 😉 s da sender jeg ei tilbakemelding om hvordan den ble🍲.
matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:00

Da hper jeg du blir fornyd BENTE HELENE ARNTZEN: )

12.03.2017 kl.16:41

Denne ble ekstremt salt, selv for en saltelsker. Tror jeg prver saltredusert soyasaus neste gang:)
matfrabunnenfb.blogg.no

12.03.2017 kl.18:52

Det er stor forskjell p soyasauser. Feks japansk er mye saltere enn kinesisk. Grnn kikkoman er minst salt Anonym: )

21.03.2017 kl.21:09

Maizenna... er d den lyse eller mrke man bruker da?
matfrabunnenfb.blogg.no

22.03.2017 kl.03:32

Gul pakke med hvitt innhold Anonym: )

31.03.2017 kl.19:48

Har man fortsatt i 5 dl vann selv om man dropper buljongterningen? Gleder meg til prve!
matfrabunnenfb.blogg.no

01.04.2017 kl.08:09

Ja :)
Christina

01.04.2017 kl.21:09

Hei! Jeg har ftt tak i alle ingrediensene unntatt ketsjap manis, den fanst ikke her😳 Er det noen alternativ?
matfrabunnenfb.blogg.no

01.04.2017 kl.22:06

Hvis du vet hvordan den smaker fra fr Christina: ?
Cecilie

08.04.2017 kl.08:52

Hei, hvordan gjr du dersom du skal lage til mange? Kan jeg putte kylling og saus i en stor gryte la det putre en god stund fr jeg tar oppi de wokede grnnsakene helt til slutt?

Har bare hatt alt i wokpannen fr, men tenkte lage det til en sammenkomst, og da har jeg ikke tid til lage litt og litt.
matfrabunnenfb.blogg.no

09.04.2017 kl.01:50

Gr nok fint Cecilie:)
Evy steb

11.04.2017 kl.08:17

Hei! Kan man bruke oksebog istedet for kylling? Har et stykke og tenkte kanskje det kan brukes p andre mter enn de tradisjonelle!
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.11:56

Se min biff chop suey med velveting Evy steb: ) skjr kjempetynt, 3-4 mm
Linda

14.04.2017 kl.00:28

Hei.

Jeg skal lage dobbel porsjon imorgen, skal jeg ta 6 ts med maizenna? Det hres s mye ut? Har du laget dobbel fr og brukt s mye?

God pske til deg:-) du er kjempeflink med mat!
matfrabunnenfb.blogg.no

14.04.2017 kl.19:38

Det har jeg gjort Linda: ). Du m doble alt
Maiken

18.04.2017 kl.14:41

Har ikke funnet ketsjap manis, finnes det n alternativ? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

18.04.2017 kl.16:01

Det skal finnes de fleste steder Maiken:). Evt m man smake til med brunt sukker
Anonym

04.05.2017 kl.13:53

Kan man droppe ingefren ?
matfrabunnenfb.blogg.no

04.05.2017 kl.23:34

Jeg syns den er viktig men blir nok grei uten ogs Anonym: )
Laila Jogerud

01.06.2017 kl.17:21

Har laga denne til en kollega p jobb i dag😍 Ho syntes den var sinnsyk god☺️
matfrabunnenfb.blogg.no

01.06.2017 kl.17:26

S koselig hre Laila Jogerud: )
Marianne

03.06.2017 kl.22:20

Kan man bruke noe annet en stersaus? Eller er det ikke s nye. Kan ikke spise skalldyr
matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2017 kl.14:25

Vet ikke Marianne:
Tineline

23.06.2017 kl.14:56

Kan man bruke revet ingefr?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.06.2017 kl.20:05

Prv deg fram Tineline: )
Miriam

29.06.2017 kl.16:31

Sinnsyk god 😁takk for at du deler s mange gode oppskrifter :)
matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.22:32

Miriam: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, s bra at du likte den :)
Heidi Sortnes

06.10.2017 kl.17:30

Hei, kan man bruke vanlig langkornet ris av typen Uncle Bens eller m det vre Jasmin ris? Skal prve meg p denne i morgen.
matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:27

Bruk det du selv liker best Heidi Sortnes: )
Carina

20.12.2017 kl.17:53

Altfor salt med buljong,soya og oyster saus. Nesten uspiselig,selvom jeg hadde en god del ekstra vann oppi i tillegg.

Fr en bort noe av den salte smaken s blir det nok veldig godt.
matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2018 kl.15:10

Carina: S synd at den ikke falt i smak. Hjelper litt hvis man bruker soyasaus med mindre saltsmak.


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik