Pølsebrød

  • 13.02.2017, 19:15

Jeg er ikke fornøyd med butikkens pølsebrød. For det første smaker de ikke godt og for det andre er de altfor små og for korte, spesielt til wienerpølser. Om du er enig kan du prøve min oppskrift.


Pølsebrød 6 stk (8 stk)
8 stk i parantes fordi 4 av de 6 jeg lagde i dag ble litt for store

550 g hvetemel
1 pose tørrgjær
50 g smør
3 dl fingervarmt vann
2 egg (derav 1 til pensling inkl)
1.5 ts salt

Ha alt i en bakebolle unntatt smør. Sett igang maskinen (eller elt for hånd) . Skjær opp terninger med smør og ha en og en i maskinen mens den går i 5 minutter.

Fyll opp vasken halvfull med varmt vann. Sett bollen oppi med klede over. La heve i 45 minutter. Trill ut i 8 emner . Etterhev i 30 minutter. Pensle med egg eller melk. Stekes på midterste rille i forvarmet ovn på 225 grader i 10 minutter.

Deigen ferdig eltet


Deigen ferdig hevet


Ferdig bakt ut


Ferdige pølsebrød


Agurkrelish

1 slangeagurk
En halv rødløk
En fjerdedels paprika
1 dl vann
1 dl eddik 7%
0.5 dl hvitvinseddik
En halv teskei Dijon sennep
1 ts salt
4 ts sukker
1 ss brunt sukker

Kutt opp grønnsakene i små biter.


Ha alt i en gryte. La koke på litt over middels varme i 25-30 minutter til væsken er absorbert.

Slik skal det se ut


Serveres avkjølt på feks pølse med brød eller oppå ost til brødskiva eller til ost og kjeks


Min oppskrift på rekesalat finner du her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455220522_klassisk_rekesalat_av.html

Velbekomme:)

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



15 Kommentarer














Dazzy

13.02.2017 kl.19:24

Det skal jeg prøve, så utrolig godt ut!
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.19:25

Tusen takk Dazzy: ). De kan trygt anbefales
Hanne Lovise Johnsen

13.02.2017 kl.20:15

oi, nam! har aldri laget pølsebrød fra bunnen av, men det hørtes spennende ut!:D
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.22:17

Prøv i vei Hanne Lovise Johnsen: )
Maren eline

13.02.2017 kl.22:55

Skal prøve det
matfrabunnenfb.blogg.no

13.02.2017 kl.22:56

Herlig Maren eline: )
Marit

02.03.2017 kl.14:53

Så fine pølsebrød, disse skal jeg teste ut ja :)
matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:08

Herlig Marit: )
Kristin

25.03.2017 kl.07:11

Hei

Skjønner jeg det rett når det er 1 egg i deigen og 1 egg til pensling?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.15:22

Stemmer Kristin: )
Iris Helene Røed

02.04.2017 kl.19:45

Hvordan er de å fryse?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.04.2017 kl.21:08

Fine å fryse Iris Helene Røed: )
Ada

23.05.2017 kl.16:37

Er det muligheter for å bruke fersk gjær ? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

24.05.2017 kl.00:27

Absolutt Ada: )
Helebe

22.10.2017 kl.14:55

Det var mye gjær! 😮 bruker 1/2 - 3/4 pakke med gjær på 1kg mel.


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©