Biff chop suey

  • 27.02.2017, 20:52

Har du lurt på hvorfor kjøttet alltid er så mørt på kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan få det seigeste oksekjøtt mørt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nøytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjøtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke høyrygg

500 g grytekjøtt eller høyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefær krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler å mørne kjøttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Følg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare å røre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjøttet. Pass på at alt kjøttet er dekt. Sett i kjøleskap.


Når du skal igang med middagslagingen så hell kjøttet i ett dørslag. Skyll kjøttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Når vannet fosskoker har du kjøttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tøm gryta over dørslaget så kjøttet får rent av.


Stek classic wok blandingen på høy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grønnsakene på en tallerken.

Legg kjøttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek på max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefær, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke på høy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grønnsakene og vend om.
La det stå 1 min til før servering.

Serveres med ris.

Velbekomme



63 Kommentarer














Pernille

27.02.2017 kl.21:10

Det så utrolig godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

Takk Pernille: )
Gunn

27.02.2017 kl.22:42

Hvor mange personer beregner du til av denne oppskriften
matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

4-5 voksne Gunn: )
Sanne Brekklund Pedersen

28.02.2017 kl.12:53

Hei! Vet du om velveting også kan funke på strimlet svinekjøtt?
matfrabunnenfb.blogg.no

28.02.2017 kl.14:22

På alt kjøtt Sanne Brekklund Pedersen: )
kakerogdessert

01.03.2017 kl.17:36

Det så kjempe godt ut! må testes :D
matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2017 kl.11:11

Takk kakerogdessert: )
Monica

03.03.2017 kl.12:23

Hei hvor får man kjøpt ketshap manis
matfrabunnenfb.blogg.no

04.03.2017 kl.18:57

Feks på kiwi Monica: )
Line-Louise

04.03.2017 kl.21:23

Er oppskriften på velveting kun til 500 gr kjøtt?? kan man legge kjøttet med velveting i pose eller må det ligge i skål?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:01

Det viktige er at kjøttet er helt dekt Line: )
Line

04.03.2017 kl.22:49

Er denne retten helt glutenfri? (Kjøper glutenfri soyasaus), men tenkte på de andre ingrediensene?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.03.2017 kl.19:00

Nei men det finnes gf alternativer Line: )
Nina Fabricius

06.03.2017 kl.13:13

Denne skal jeg prøve meg på idag. Ketsjap manis var utsolgt overalt, nesten, fikk kjøpt det hos Coop Mega. Gleder meg til middag i dag :)
matfrabunnenfb.blogg.no

07.03.2017 kl.00:36

Utsolgt faktisk Nina Fabricius: )
Kan det være en sammenheng mon tro ??
Sissel

07.03.2017 kl.12:58

Hei!😊

Kan kyllingkjøtt brukes istedet?

Må kylling mørnes før bruk i denne retten?
matfrabunnenfb.blogg.no

08.03.2017 kl.21:25

Har en annen med kylling Sissel: ). Trykk på meny og skriv i søk
Anita

08.03.2017 kl.14:25

Holder på med denne nå, spent på resultatet da jeg ELSKER denne retten på restaurant 😊

Hadde også litt problemer med å finne Ketsjap manis i dag. Min lokale kiwi sa den hadde gått ut av sortimentet deres nå i februar.
Mona H

09.03.2017 kl.00:23

Hva mener du med grytekjøtt? Bankekjøtt eller. Gleder meg til å prøve denne 😄😄
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2017 kl.19:39

Feks høyrygg Mona H: )
Trond Sæbbe

10.03.2017 kl.20:30

Eg lure på kor mye hvor mye wok blanding som skal i. På butikken hadde de både 500 gram og 850 grams poser. Skal teste denne retten i helga 😊
matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.11:28

Trond Sæbbe: Bruker 500 g :)
Linn

11.03.2017 kl.08:08

Har ikke hvitvinseddik, kan jeg bruke vanlig eddik, eller balsamico vineddik?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.17:22

Har ikke erfaring på det dessverre Linn:
Charlotte

15.03.2017 kl.16:31

Skal det virkelig være 1 dl ketsjap manis?
matfrabunnenfb.blogg.no

15.03.2017 kl.18:55

Ja Charlotte: ) men smak evt til etter eget ønske
Elisabeth

15.03.2017 kl.20:09

Hei.

Hvis jeg lager dobbel oppskrift, skal alle matvarer også dobles?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2017 kl.12:42

Ja. Elisabeth: )
Marthe

23.03.2017 kl.12:24

Hei 😊

Tenkte å prøve meg på denne da "alle" skryter av den👍

Men blir det like godt med ferdig wok blanding som med ferske grønnsaker? Hvilke grønnsaker er i classic wok blanding?
matfrabunnenfb.blogg.no

23.03.2017 kl.19:13

Ferske er vel best men mest næring i de frosne på denne tiden av året Marthe: ). Du må nesten se på posen på butikken
Hege

26.03.2017 kl.09:16

Mister ikke kjøttet mye av smaken da?? Så veeeldig godt ut 😍
matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.15:22

Det syns jeg ikke Hege: ). Men du må ikke bruke velveting om du ikke vil :)
WencheS

01.04.2017 kl.21:53

Hva mener du med 1 terning/1 teskje brunt sukker?

Kan en steke i vanlig olje i stedet for sesamolje?
matfrabunnenfb.blogg.no

01.04.2017 kl.22:05

Brun sukkerterning eller 1 ts løst brunt sukker WencheS: )
WencheS

13.04.2017 kl.17:34

Lagde denne i dag, den ble kjempegod:-)
matfrabunnenfb.blogg.no

13.04.2017 kl.18:16

Så herlig å høre WencheS: )
Ivan

19.04.2017 kl.23:21

Lagde denne til middag idag:-) sinnsykt godt:-)
matfrabunnenfb.blogg.no

20.04.2017 kl.16:17

Så kjekt å høre Ivan: )
Renate

28.04.2017 kl.10:07

Denne skal jeg prøve i dag, gleder meg :D
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:22

Håper du ble fornøyd Renate: )
Camilla

02.05.2017 kl.08:57

Når jeg googler sesamolje får jeg opp både blank og brun olje, hva er riktig?
matfrabunnenfb.blogg.no

02.05.2017 kl.15:33

Blank Camilla: )
Lina

05.05.2017 kl.09:15

Blev altfor søtt for meg dessverre :/
matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:37

Da kan du redusere på det søte Lina: )
Therese

07.05.2017 kl.14:25

Hei.

Det står Maizenna i oppskriften.. Er det mais stivelse eller Maizenna som man bruker i sauser? Hvit eller brun? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:33

Hvit maisstivelse Therese: )
Laila L

20.05.2017 kl.12:18

Har vært på flere butikker nå. De har ikke sesamolje. Noen annen olje jeg da kan bruke?
matfrabunnenfb.blogg.no

21.05.2017 kl.14:50

Dessverre nei Laila L: /
Marianne

04.06.2017 kl.17:17

Nå har jeg kjøttet i KJ.skapet.. Blir ikke mer enn et par timer i velveting....håper det holder. Jeg har brukt okse ytrefilet. Jeg ser at noen lurer på sesamolje....jeg har kjøpt det på Krone frukt i Hønefoss. Det er sikkkert å få tak i lignende butikker. Gleder meg til å lage denne retten. Kommmert til å ha både sopp, løk og Chassewnøtter oppi.
matfrabunnenfb.blogg.no

05.06.2017 kl.14:24

Det blir dessverre ikke så mørt med ytrefilet Marianne:/. Håper du skjærte veldig tynt
Unni hammering

19.08.2017 kl.15:54

Skal det virkelig være 6 dl vann? Synes det var mye.
matfrabunnenfb.blogg.no

19.08.2017 kl.22:35

Det stemmer Unni hammering:)
Elin

04.09.2017 kl.14:13

Hva er så spesielt med sesamolje ettersom man ikke kan erstatte den med annen olje
matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:27

Helt distinkt smak Elin: )
Anne

09.09.2017 kl.19:39

Har ikke fått tak i ketsjap manis :O går det ann å lage uten/bruke annen soyasaus?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:22

Det finnes oppskrift på ketsjap manis om du googler Anne: ). Du kan også bruke den som heter sweet soya
Elin søberg

04.10.2017 kl.22:40

Nydelig mat😉
matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:32

Tusen Elin søberg:)
Janne

12.10.2017 kl.14:08

Jeg bestiller alltid biff chop suey når jeg er på kinaresturant og syns desverre ikke denne ligner.

Jeg finner en bismak i sausen! :-o

Jeg halvverte ketjap manis og oystersaus, og hadde litt mer brunt sukker, kikkoman og sesamolje. Ble mye bedre på smak, i tillegg hadde jeg mer vann, og litt mer maizena for å tykne den riktig.

Men selvfølgelig hver vår smak, men oppskriften er helt topp for de som liker kraftige smaker! :-)

Jeg hadde kjøttet så vidt i panna, og deretter puttet det over sammen med sausen i en gryte. Kokte på lav varme i 2 timer, og kjøttet smeltet på tunga, og for min del ble sausen bedre jo lenger den kokte! Til slutt freste jeg grønnskene i panna og tømte de over til kjøttet og susen helt på slutten.

Ny favoritt her i hus! :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2017 kl.17:20

Bra at du iallefall fikk utviklet til en som passet deg Janne: )
Anne-Kariin Olsen

14.10.2017 kl.16:38

Takk for oppskrift :o) Sist laget jeg den med velveting og da måtte jeg kaste det meste, denne gangen benyttet jeg meg av kebab biffstrimler som jeg lot marinere i en blanding av olivenolje og natron i 6 timer før de ble stekt. Fulgte oppskriften forøvrig og det var ikke en eneste bit igjen når vi var ferdig, utrolig godt!!
matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2017 kl.12:41

Så herlig Anne: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©