hits






Fiskeboller (hjemmelaga) med karrisaus spesial

  • 03.03.2017, 21:31

Det er egentlig ikke s veldig vanlig lage fiskebollene sine selv lenger. Flinkest er de vel de oppe i nord. Det er egentlig litt rart for det er ikke mer komplisert enn lage kjttboller. Bor du p stlandet med drlig tilgang p fisk s sk litt p nettet etter en fiskebil som kjrer i ditt omrde.


Fiskeboller med karrisaus spesial
( 3-4 middager for en familie p 4)

Forberedelser og gode rd:

Har du fryst fisk som meg s ta opp fisken kvelden fr og legg i en stor bolle i kjleskapet. Du M ta vare p tinevannet for det skal bli med i farsen, ellers fr du knudrete og "korte" fiskeboller. Det er bare en fordel om fisken ikke er fullstendig tint nr du skal bruke den da det er viktig at alle produktene skal vre kalde. Ta derfor egg og melk ut like fr bruk.
Det er lettest f til bollene om du har vt hnd og en vt skei for hver bolle)

Oppskrift:
2 kg hyse
2 dl flte eller melk
2 lk (kan slyfes)
3 egg
2 ts muskat
6 ts salt
7-9 ss potetmel
(Prv deg frem og se om du klarer forme bollene)

Del opp lk i grove biter. Del s opp fisken. Behold bollen med tinevannet.
Kjr fisk sammen med lk og salt i feks en maskin med kniv til det har blitt en seig masse. Det er viktig at du kjrer MED saltet for oppn nsket konsistens. Har du liten maskin m du gjre det i flere omganger.

Jeg kjrer i flere imganger


Ha farsen i bollen med tinevannet.
Tilsett egg,melk/flte, muskat og potetmel.


Bland dette godt sammen med hendene.
Sett p en stor gryte med vann p plata.
Form fiskebollene. (Se tips verst)
Nr vannet koker s skru ned til 4 (av 9) p plata. Ha i fiskebollene.
De er ferdige nr de flyter opp ( ca 10 min) . Ta ut med fiskese og legg til side.


Karrisaus spesial
100 g smr
1.5 dl mel
9-10 dl melk
1 dl kraft fra gryta med fiskeboller
1 ss karri
2 ts saft av sitron
1- 1.5 ts salt ( eller smak til)
2 eggeplommer ( kan slyfes)

Smelt smret med karrien i. ( Det fremhever karrismaken).
Ha i mel og rr raskt rundt. Spe med melk og kraft. Tilsett salt og sitron.
Ha i fiskebollene og la det putre 5-10 min. Ta kasserollen s bort fra plata og rr inn 2 eggeplommer. Server straks.

Fiskebollene kan fryses.


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



2 Kommentarer














Minrefleksjon

03.03.2017 kl.21:38

S helt nydelig ut! Takk for oppskrift.
matfrabunnenfb.blogg.no

04.03.2017 kl.18:55

Tusen takk minrefleksjon: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik