Fiskeboller (hjemmelaga) med karrisaus spesial

Det er egentlig ikke så veldig vanlig å lage fiskebollene sine selv lenger. Flinkest er de vel oppe i nord. Det er egentlig litt rart for det er ikke mer komplisert enn å lage kjøttboller. Bor du på østlandet med dårlig tilgang på fisk så søk litt på nettet etter en fiskebil som kjører i ditt område.

Fiskeboller med karrisaus spesial
( 3-4 middager for en familie på 4)

Forberedelser og gode råd:

Har du fryst fisk som meg så ta opp fisken kvelden før og legg i en stor bolle i kjøleskapet. Du MÅ ta vare på tinevannet for det skal bli med i farsen, ellers får du knudrete og “korte” fiskeboller. Det er bare en fordel om fisken ikke er fullstendig tint når du skal bruke den da det er viktig at alle produktene skal være kalde. Ta derfor egg og melk ut like før bruk.
Det er lettest å få til bollene om du har våt hånd og en våt skei for hver bolle)

Oppskrift:
2 kg hyse
2 dl fløte eller melk
2 løk (kan sløyfes)
3 egg
2 ts muskat
6 ts salt
7-9 ss potetmel
(Prøv deg frem og se om du klarer å forme bollene)

Del opp løk i grove biter. Del så opp fisken. Behold bollen med tinevannet.
Kjør fisk sammen med løk og salt i feks en maskin med kniv til det har blitt en seig masse. Det er viktig at du kjører MED saltet for å oppnå ønsket konsistens. Har du liten maskin må du gjøre det i flere omganger.

Jeg kjører i flere imganger

Ha farsen i bollen med tinevannet.
Tilsett egg,melk/fløte, muskat og potetmel.

Bland dette godt sammen med hendene.
Sett på en stor gryte med vann på plata.
Form fiskebollene. (Se tips øverst)
Når vannet koker så skru ned til 4 (av 9) på plata. Ha i fiskebollene.
De er ferdige når de flyter opp ( ca 10 min) . Ta ut med fiskeøse og legg til side.

Karrisaus spesial
100 g smør
1.5 dl mel
9-10 dl melk
1 dl kraft fra gryta med fiskeboller
1 ss karri
2 ts saft av sitron
1- 1.5 ts salt ( eller smak til)
2 eggeplommer ( kan sløyfes)

Smelt smøret med karrien i. ( Det fremhever karrismaken).
Ha i mel og rør raskt rundt. Spe med melk og kraft. Tilsett salt og sitron.
Ha i fiskebollene og la det putre 5-10 min. Ta kasserollen så bort fra plata og rør inn 2 eggeplommer. Server straks.

Fiskebollene kan fryses.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

3 kommentarer
    1. et par ting jeg reagerer på i oppskriften til karrisausen er at du bør la den småkoke i minst 10-12min for å få bort melsmaken , smak til med litt nykvernet sort pepper , revet muskatnøtt, 1ss soyasaus, 1ss fiskesaus og litt salt om nødvendig , så har du i fiskebollene og lar dem trekke i 6-8 minutter, da har du en helt fantastisk god karrisaus

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg