Toscakake

Dette er en helt klassisk oppskrift på Toscakake kun med små justeringer. En veldig god kake som dessverre blir litt glemt blant endel andre kaker. Det er veldig synd for den er utrolig god, ikke minst til kaffen.

Oppskrift:

Bunn:
100 g smør
2 dl hvetemel
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
0.5 dl fløte

Glasur:
100 g smør
1 dl sukker
3 ss hvetemel
3 ss fløte
100 g mandler

Slik gjør du:
Sett på ovnen på 175 grader.
Smelt smøret og avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i resten og visp. Ha så i det avkjølte smøret. Smør en kakeform (24/26) med smør og ha røren i. Stek på nederste rille i først 25 min. Nå åpner du døra gradvis over 3-4 minutter. Sett den forsiktig på komfyren. Smør på glasuren forsiktig.  Sett den tilbake i ovnen og stek videre i 5 min. Åpne igjen døra litt og litt i 3-4 minutter før du tar den ut. Avkjøles på rist.

Glasur:
Grovhakk mandlene. Ha alle ingrediensene i en gryte. La det koke mens du rører det tykt. Dette tar 3-4 minutter.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

10 kommentarer

Siste innlegg