Kinesisk kylling curry

  • 09.03.2017, 18:42

Flere har spurt om jeg kan ta mål på hva jeg bruker i kylling curry, så idag gjorde jeg det. Vi foretrekker å spise kinamat hjemme istedenfor på restaurant.


Kylling curry
Til familie på 4

500 g kyllingfilet
400 gram grønnsaker etter eget ønske eller Just do it wok mix
1 boks bambusskudd
6 dl vann (1 dl holdes igjen)
1 ts salt
1 ss kikkoman
1 ts ingefær
1 ss akasiehonning
0.5 dl sesamolje
1 ss kokosolje (på glass)
1 ts sitron
0.5 ts pepper
2 ss karri
(1-2 fedd hvitløk om ønskelig)
2 ts gul curry paste ( blue dragon)

Tips: Har du små barn eller ønsker mild curry så reduser curry paste til 1 ts. Ønsker du en hot variant øker du til 3 ts.

Slik gjør du:

Kok ris etter pakkens anvisning.
Kutt opp kylling i biter og grønnsaker om du ikke bruker wok mixen. ( jeg bruker frosne på denne tiden av året da de inneholder mer næring på denne tiden av året).

Sett plata på max og ha i sesamoljen og kokosoljen. Stek grønnsakene. Ta ut grønnsakene og legg i en bolle. Ha i kyllingfilebitene i panna (du trenger ikke mer olje) og strø på karripulveret samt salt og pepper. Når kyllingbitene er stekt i 2 minutter så ha i 5 dl vann. Ha så i soyasaus, ingefær, honning og curry paste. La dette stå å surre på max varme i 6-7 minutter.
Rør ut 1 ss maizenna med 1 dl vann. Hell i panna. La det putre 2-3 minutter til det tykner. Ha så i grønnsakene og la det surre 1 min til.

Lykke til og håper du blir fornøyd.
Scrolle gjerne ned og del oppskriften.

 


Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 



14 Kommentarer














Pernille

09.03.2017 kl.19:11

Dette så veldig godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2017 kl.19:37

Takk Pernille: )
Lilli

09.03.2017 kl.20:53

Det så veldig godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

09.03.2017 kl.21:05

Takk det var det Lilli: )
delvisnorsk

26.03.2017 kl.09:42

Så morsomt at du har en del oppskrifter som er lkinamat eller kinamat inspirert. Skal følge deg for å lære litt. 😀
matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.15:21

Jeg prøver meg stadig frem delvisnorsk: )
Marte

27.06.2017 kl.15:25

Finnes gul curry paste fra Blue Dragon lenger?

Vært innom tre butikker uten å finne det. Hva kan jeg evt. bruke?
matfrabunnenfb.blogg.no

27.06.2017 kl.15:27

Jeg har ikke hørt at de har sluttet å selge Marte: ). Erstatning vet jeg ikke dessverre

07.08.2017 kl.18:40

Finn heller ikke gul curry paste🤔 nån som vet om man kan bruke rød curry paste?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:31

Det blir ikke det samme Anonym:
Elisabet opland

31.08.2017 kl.17:43

Nydelig
matfrabunnenfb.blogg.no

31.08.2017 kl.23:00

Takk Elisabet opland: )

05.10.2017 kl.00:54

Gleder meg til å lage dinna retten 😁
matfrabunnenfb.blogg.no

10.10.2017 kl.00:31

Så kjekt å høre Anonym: ) Ble du fornøyd ?


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©