Himmelsk eplekake

  • 11.03.2017, 17:10

Idag ble det mas etter kake ;). Siden jeg manglet både det ene og det andre slumpet jeg til og tok mål på det jeg hadde i hus. Det ble suksess i heimen. "Bra jobba mamma, beste eplekaka jeg har smakt" sa minstejenta 

Himmelsk eplekake
26/28 cm form

100 g smør
2 dl sukker
3 egg
1 dl solsikkeolje
1 dl fløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Topping
Karamelliserte epler
3 epler (med skall)
0.5 dl sukker
2 ts kanel
Perlesukker til pynt

Visp smør og sukker hvitt. Ha så i eggene og visp videre. Ha i resten av ingrediensene og visp til røren er glatt. Ha røren i en godt  smurt form ( olje eller smør).
Hell røren i.


Skjær eplene i tynne båter. Ha 2 ss med smør i en panne. Ha i eplebåtene. Strø over sukkeret og kanelen. Stek på middels varme i 2-3 minutter til eplebåtene er karamellisert på alle sider.


Legg eplebåtene oppe på kaka. Stek på nederste rille på 175 grader (over og undervarme) i 40 minutter.


Avkjøles på rist. Kjenn etter med kniv at kaken ikke sitter fast før du fjerner kanten.
Legg på kakefat


Server og nyt med krem eller is


Scrolle gjerne ned og del oppskriften



18 Kommentarer














Pernille

11.03.2017 kl.18:24

Mmm, denne så helt himmelsk ut <3 Nå fikk jeg lyst på eplekake :) Ønsker deg en flott kveld!
matfrabunnenfb.blogg.no

11.03.2017 kl.18:56

Tusen takk Pernille:) Ha en fin kveld

18.03.2017 kl.16:22

Hei:) Har veldig lyst til å prøve denne oppskriften. Hva må gjøres for å få denne i langpanne? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

18.03.2017 kl.18:34

Gange med 3 Anonym: ). Vil tro det blir passelig
Lone

24.03.2017 kl.14:20

Nam nam nam :)
Catherine

31.03.2017 kl.17:25

Hva er grunnen til at du har oppi både smør og solsikkeolje? Evt hva er poenget med oljen?
matfrabunnenfb.blogg.no

01.04.2017 kl.08:10

Denne ble slengt sammen av hva jeg hadde i hus Catherine så det er ingen god grunn . Men siden den tross alt ble kjempegod valgte jeg å legge den ut
Thorunn Øksenvåg

14.04.2017 kl.15:31

Den så god ut , men kan den lages i dag -og serveres i morgen

Thorunn
matfrabunnenfb.blogg.no

14.04.2017 kl.19:37

Den er nesten enda bedre dagen etter Thorunn Øksenvåg: )
Solveig

29.06.2017 kl.20:09

Skal den ikke ha bakepulver
Camilla Olsson

31.08.2017 kl.13:48

Jeg har ikke fløte. Kan jeg bruke melk i stedet?
matfrabunnenfb.blogg.no

31.08.2017 kl.23:01

Jada Camilla Olsson:)
Annie Furseth

01.09.2017 kl.13:29

Ja no er kaka i ovnen ⏰
matfrabunnenfb.blogg.no

03.09.2017 kl.15:46

Herlig Annie Furseth: )
Kari Pettersen

22.09.2017 kl.21:50

Må på epleslang i morgen og prøve oppskriften din!
matfrabunnenfb.blogg.no

23.09.2017 kl.13:01

Herlig Kari Pettersen:). Bare å glede seg
Irene Bruun-Johansen

13.10.2017 kl.12:06

Hvilken størrelse på den runde kakeformen brukte du til denne oppskriften?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2017 kl.17:17

26 Irene Bruun: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©