hits






Asiatiskinpirert scampisalat

  • 18.03.2017, 15:22

I dag har jeg smakt til en  nydelig forrett med ett komplekst og godt sammensatt smaksbilde og med en tydelig langvarig ettersmak.
Dette er en forrett men øker du oppskriften og gjerne serverer ris til kan det bli en fullverdig middag.


Asiatiskinpirert scampisalat

Til 2 personer
8 scampi (rå eller kokt. Se steketips)

Marinade og saus
3 ss ketsjap manis
1 ss oystersaus
2 ts saft av fersk lime
0.5 -1 ts sambal oelek  (smak til)
0.5 ts malt ingefær
0.5 ts brunt sukker
1 ss sesamolje
3 kløfter marinert hvitløk på glass
(eller 1-2  fedd vanlig hvitløk)

Salaten
En halv mango
1 stilk vårløk
8 sukkererter
1/4 rødløk
4 tynne skiver lime
2 ts sesamfrø

Slik gjør du
Bland ingrediensene til marinaden sammen i en skål. Legg scampiene i slik at de blir dekt. La ligge 30 min.


Mens det marineres så skjær mango i biter, del sukkererter i tre, klipp vårløken i tynne skiver og skjær rødløk og lime i så tynne skiver. Anrett på en tallerken.
Sett en liten gryte på komfyren på max varme. Når det ryker så ha i sesamfrø. Beveg gryten hele tiden ved å riste den fram og tilbake til de er gyldne og du kjenner en nøtteaktig lukt. Sett så tilside.


Ta scampiene ut av marinaden og legg til side. Varm opp stekepanne på max varme. Ha marinaden i stekepanna. La dette frese 10- 15 sekund ( ikke mer). Legg i de ferdigkokte.scamiene. Fres disse på 10 sekund på hver side. ( ikke mer for da vil de bli seig).

Hvis scampiene er rå har du saus og scampi i samtidig og steker 60 sekund på hver side

Ta ut scampiene og legg på en tallerken. Sett stekepannen til side. Anrett scampiene på salaten. Ha 2-3 ts av marinaden i stekepannen over hver salat. Dryss over sesamfrø helt til slutt.

Sånn ser hvitløk på glass ut


Sånn ser andre produkter ut. De finnes i flere merker og selges på endel vanlige butikker.


Velbekomme. Håper det faller i smak :)



10 Kommentarer














Victoria Larsen

18.03.2017 kl.16:28

Ser kjempe godt ut! :D
matfrabunnenfb.blogg.no

18.03.2017 kl.18:36

Takk Victoria Larsen: )
Pernille

18.03.2017 kl.17:05

Mmm, dette s veldig godt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

18.03.2017 kl.18:35

Takk Pernille: )
Statera Marit Ebeltoft

18.03.2017 kl.21:28

Dette m jo vre en dans for smakslkene :D Ser kjempegodt ut :)
matfrabunnenfb.blogg.no

19.03.2017 kl.21:54

Takk det var det Marit: )
Tone

22.03.2017 kl.17:24

M det vre ketjap manis, eller kan jeg bruke vanlig soyasaus?
matfrabunnenfb.blogg.no

22.03.2017 kl.19:48

Syns den er viktig Tone: )
Jannicke

16.12.2017 kl.09:53

Kan denne retten serveres kald? Tenkte lage den til jentejulebord og m lege den hjemme :))
matfrabunnenfb.blogg.no

06.01.2018 kl.15:39

Jannicke: Jeg har ikke smakt den kald selv, s jeg er usikker p om den blir god.


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik