Asiatiskinpirert skalldyrsuppe med kokosmelk

Som dere sikkert har merket er jeg i veldig humør for asiatiske smaker for tiden. Det er jo så lettvint og veldig godt.

Asiatiskinpirert skalldyrsuppe med kokosmelk

Til 2 tallerkner

8 scampi (store reker) – ferdigkokt
6 kamskjell
En halv rød paprika
En halv gul paprika
5 cm purre
6 sukkererter
400 ml kokosmelk på boks
2 ss oystersaus
1 ts malt ingefær
1 ts saft av lime
0.5 ts salt
2 ts gurkemeie
1-2  ts gul currypaste (smak til)
1 stilk vårløk til pynt.

Marinade skalldyr
En halv lime
Ett lite dryss chili
Ett lite dryss salt.
Skvis lime over. Dryss på chili og salt på begge sider. La stå 30 min

Hakk opp grønnsakene.

Ha olje i en panne og sett på max varme. Stek kamskjell 45 sekunder på ene siden og 10 sekund på andre siden. Stek ferdigkokt scampi 10 sekund på hver side. Legg over på en tallerken.

Fres så grønnsakene i ca 30 sekund og sett til side.

Varm opp kokosmelk i en gryte og tilsett smaksingrediensene. Rør underveis. La putre 5 minutter. Like før servering tilsetter du grønnsakene og skalldyrene, evt dander skalldyr i suppen etter du har hatt den i tallerken så det blir penere og jevnt fordelt.

Slik ser ett par av produktene ut. De finnes i vanlige butikker

Tips: Du kan bruke grønnsaker etter hva du liker og har. Jeg brukte bare ting jeg tilfeldigvis hadde liggende.

Server gjerne med nanbrød.
Oppskrift på nanbrød finner du her:

http://matfrabunnenfb.blogg.no/1457879612_nanbrd_av_tanja.html

Håper det smaker. Velbekomme 🙂

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg