hits






Kinesisk pepperbiff med velveting

  • 26.03.2017, 14:58


N har jeg satt sammen en ny velveting. Hyryggen ble s mr at den bokstavelig falt fra hverandre. Jeg skjrte i 4 mm tynne skiver (brukte maskin) s neste gang skal jeg skjre litt tykkere for LITT tyggemotstand er jo fint 😅


Kinesisk pepperbiff
Nok til 4-5 voksne

Velveting
6 ss rdvinseddik
3 ss maizenna
2 ts bakepulver
3 eggehviter
1 dl olje
1 ts pepper

Skjr hyrygg i tynne skiver. Det er lettest f til nr kjttet er halvfrossent om du ikke har oppskjrsmaskin. Dekk kjttet godt. Sett i kjleskap til dagen etter til du skal tilberede middagen.


Pepperbiffinnholdet
500 g hyrygg
En halv gul paprika
En halv rd paprika
En halv lk
En halv kurv champinjong
1 boks bambusskudd
1 boks vannkastanjer
0.5 dl sesamolje
6 dl vann
1 kjttbuljong
0.5 ts malt ingefr
0.5 ts chili
1 lite fedd hvitlk
0.5 dl kikkoman
1 ss ketjap manis
4 ts maizenna
1 ts pepper  ( eller mer etter nske. Smak til )

(Tips: du kan bruke de grnnsakene du liker best selv enten ferske eller p wokpose)

Skjr opp grnnsakene


Ha kjttet med velveting i ett drslag og skyll veldig godt for f bort velveting. Ha kjttet i kokende vann. Ta ut etter 15-20 sekunder. Ha kjttet tilbake i drslaget.

Ha sesamolje i panna p max varme. Nr det er skikkelig varmt s ha i grnnsakene. Fres disse i 2-3 minutter. Ha over grnnsakene p ett fat. Stek kjttet i panna i 30-60 sekunder. (Etter tykkelse).

 


Hell 5 av 6 dl vann over kjttet og ha i smakstilsetningene. La dette smputre 3-4 minutter.
Bland ut maizenna med den siste desilitern med vann og ha i panna. La det putre 2-3 minutter s det tykner.
Ha i grnnsakene og la det st 1-2 min fr servering.
Vel bekomme
Scrolle gjerne ned og del oppskriften



14 Kommentarer














Marianne

26.03.2017 kl.15:29

Blir det ikke smak av edikken p kjttet?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.03.2017 kl.16:43

Ikke hvis man gjr som beskrevet Marianne: ). Men du trenger ikke bruke velveting om du er redd fir det men da br du bruke dyrere kjtt
Gitte tromoo

29.03.2017 kl.00:09

M kjttet ligge I 24 timer for max effekt?
matfrabunnenfb.blogg.no

29.03.2017 kl.20:12

Neida Gitte tromoo: ). Over natten holder
Bente

10.04.2017 kl.00:40

Hvilken velveting foretrekker du, denne eller den med hvitvinseddikk, uten bakepulver?

Jeg skal lage velveting for frste gang og er superspent p resultatet 😁
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.11:58

Denne Bente:
Bente

11.04.2017 kl.13:58

Jeg lagde en kombinasjon, gleder meg til se resultatet i dag 😁
matfrabunnenfb.blogg.no

11.04.2017 kl.22:37

Spennende:)
WencheS

13.04.2017 kl.17:34

)

Er denne kinesiske pepperbiffen det samme som pepperbiff p kinesisk vis som blir servert p stpejernsplate ved bordet og de heller kokende saus over nr de serverer den?

Har du eller skal lage biff med karrisaus og ikke minst, sprstekt svinefilet i surst saus?
matfrabunnenfb.blogg.no

13.04.2017 kl.18:14

Jeg har ikke spist pepperbiff p den mten WencheS: )
Jeg har ikke biff med kylling i karrisaus samt at kylling i kremet karrisaus kommer snart.
Svinefilet er innkjpt s det vil ogs komme snart :)
Anne-Karii

20.08.2017 kl.20:39

Jeg laget dette til middag til familien og benyttet svinefilet og velveting metoden. Aner ikke hva som skjedde, jeg bde skyllet og koket, men mulig jeg skyllet for lite for det smakte slik at mye ble kastet og det skjer sjelden her i huset. Synd for jeg har lett etter en metode for f kjtt til bli like mrt som en fr p kinarestaurantene.
matfrabunnenfb.blogg.no

21.08.2017 kl.09:12

Da tror jeg ikke du har skylt godt nok Anne: ) En annen metode er str bakepulver eller natron p kjttet og la det ligge ett par timer fr du skyller av :)
Lillian Solbakken

16.10.2017 kl.05:51

Fantastisk god!
matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2017 kl.12:37

Takk Lillian Solbakken: ). S hyggelig hre


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik