hits







Spareribs med coleslaw, maiskolber og ris

  • 03.04.2017, 19:41

Her har vi allerede sparket igang grillsesongen :). Spareribs er utrolig godt og utrolig billig mat om man lager selv av svineribbe. Da fr man store saftige stykker nok til mette mange eller flere middager om man fryser ned. Jeg marinerer og vakumerer en del av bitene og legger rett i fryseren.


Spareribs
En svineribbe uten buklist.
(Dette kan du be om i ferskvaren. Du kan ogs be de dele opp for deg om du ikke vil dele den opp selv)

Jeg deler den selv i tint tilstand. Jeg lar den tine 2 dgn i kjleskapet.

Frst deles den p langs over beina og s mellom beina i passende strrelser/serveringsstykker.


Etter stykkene er delt opp lager du marinaden.

Marinade:
16 ss ketchup,
8 ss tomatpure,
4  ss rdvinseddik,
4  ss honning,
4 ss sennep
4 ss grillkrydder.


Pensle bitene p alle sider og legg i ildfast form/former. Dekk formen/formene med plastfolie og sett i kjleskapet til neste dag.

Neste dag:
Beregne 4,5 timer totalt

Pakk stykkene inn i aliminiumsfolie. Rull rundt 3-4 ganger og tett skikkelig.  Legg p grill hvor varme kan reguleres og sett p 90 grader.
La de ligge under lokk p denne temperaturen i 4 timer.

I mellomtiden tilbereder du coleslaw. Her er link til min coleslaw.
Trykk her:http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466683514_coleslaw__klsalat.html

Samtidig kan du forberede maisen som skal legges p grillen nr det har gtt 4 timer og du skal ta spareribsene ut av folien og grille de p direkte varme.

Slik lager jeg maiskolber p grillen.
Trykk her: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466943727_maiskolber_p_grillen.html

Nr spareribsene har ligget i 4 timer p p 90 grader er det p tide grille de. Sett opp grillen til ca 250.
N kan du sette p risen ( jasminris) og legge maisen p grillen.
Ta stykkene ut av aliminiumsfolie og grill p alle 4 sidene ca 5 minutter p hver side.
N er alt ferdig helt samtidig.

Se s mrt kjttet er. Det ramlet bokstavelig talt fra hverandre.


Da er det bare NYTE!

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter


Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget.

 

 



6 Kommentarer














elisebr

03.04.2017 kl.20:20

S god maten s ut! :) nsker deg en fin kveld :)
matfrabunnenfb.blogg.no

03.04.2017 kl.21:46

Tusen takk og takk det samme elisebr: )
Minrefleksjon

03.04.2017 kl.20:30

S nydelig ut. Takk for nok et godt middagstips!
matfrabunnenfb.blogg.no

03.04.2017 kl.21:45

Takk fpr hyggelig tilbakemelding Minrefleksjon: )
Butikktesteren

03.04.2017 kl.21:46

Dette ser helt nydelig ut.
matfrabunnenfb.blogg.no

04.04.2017 kl.00:50

Tusen takk Butikktesteren: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik