hits






Supersaftig kyllingfilet med bretagnesaus

  • 05.04.2017, 13:59

Man har ikke spist skikkelig god bretagnesaus om den ikke er laget fra bunnen. Derfor håper jeg du prøver denne for da tviler jeg på du vil kjøpe posen flere ganger.

Slik gjør du
Krydre ferske/opptinte kyllingfileer med hindu kyllingkrydder tandoori, paprikapulver, salt og pepper på begge sider.
Ha litt smør i en stekepanne. Vent til pannen er skikkelig varm. Stek kyllingfileene 30 sekund på hver side på max varme. Legg de i en ildfast form med noen små klatter smør.
Settes midt i ovnen i forvarmet ovn på 180 grader i 25 minutter.

3 sjarlottløk
En halv paprika
3 cherrytomat (eller 1 stor tomat)
2.5 dl vann
2 dl fløte
2 ss hvetemel
2 rause ss crème fraiche
2 ts estragon
2 ts paprikapulver
1 stk hønsebuljong
1-2 fedd hvitløk
13 dråper sitron
3 ss kraft fra stekepanna eller forma

Samtidig setter du på risen (jasminris).

Bretagnesaus

Slik gjør du:
Surr opp 3 stk opphakket charlottløk
1/2 halv paprika og 3 sherrytomat i smør i middelsvarme i 15 min
Bruk stavmikser så det blir en jevn røre.
Tilsett 2 ss mel  2.5 dl vann og rør.
Tilsett så creme fraiche, fløte
estragon,paprikapulver, hakket hvitløk,
sitron og hønsebuljong. Rør mens det  putrer/småkoker. Pass på at buljongen løser seg godt opp i sausen.
Rett før servering så tilsett 3 ss av krafta på kyllingen.
Smak på sausen og se om du ønsker å justere med salt og pepper.

Serveres med grønnsaker du selv ønsker.
Velbekomme
Scrolle gjerne ned og dele oppskriften



15 Kommentarer














Statera Marit Ebeltoft

05.04.2017 kl.20:17

Tusen takk! Har tenkt lenge p en slik saus nemlig! Kan for tiden ikke spise lk og hvitlk men da skal jeg prve lage denne med litt fenikkel og vrlk istedenfor, og en hvitlksolje kanskje..:) Ja nei da skal jeg prve imponere til helgen ;)
matfrabunnenfb.blogg.no

06.04.2017 kl.19:20

Jeg har hvitlksallergiker i hus Statera Marit Ebeltoft s vi har det ikke i selv men den er like god likevel :). De gangene det str hvitlk er der derfor bare droppe
Inger Rakfjord

11.05.2017 kl.09:38

Lagde denne i gr...og har heldigvis nok igjen til oss i dag ogs. Fantastisk god. S god at jeg skal lage den til et 50 rs-lag med 30 gjester 😱 M vel finne fram kalkulatoren...
matfrabunnenfb.blogg.no

11.05.2017 kl.21:43

S utrolig hyggelig hre Inger Rakfjord: ). Lykke til med dagen
Inger Rakfjord

05.07.2017 kl.17:53

Gjestene var kjempefornyd med maten. Jeg stekte kyllingfileter, kuttet de i biter og frys ned.

Lagde basen til sausen...der man bruker stavmikser, frys dette ned. Lagde ferdig sausen rett fr gjestene kom. Varmet kyllingbitene i sausen. Kjempegrei mte lage denne til mange 👍🏼
Trine

09.09.2017 kl.17:25

Hei :) dette s godt ut :) men hva mener du med 1 stk hnsebuljong ? Er det en terning ? Skall den lses opp i eget vann, eller puttes rett i sausen :) ?
matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:23

En terning. Trine: )ls op i sausen
Therese

19.09.2017 kl.04:48

Hei. :) Hres fantastisk ut, men gr det ann droppe paprika? Har noen alergikere mot det.
matfrabunnenfb.blogg.no

20.09.2017 kl.16:59

Det vil ikke bli den samme sausen Therese s da m du bare prve deg fram :)

24.01.2018 kl.01:23

Hei, hvor mange personer er denne oppskriften til?
matfrabunnenfb.blogg.no

25.01.2018 kl.13:41

Anonym: Ant kyllingfilet og mengde ris velger du selv, sausen er ril minst 4 personer.
Sonja

28.02.2018 kl.22:14

Bruk potetskrelleren og skav opp buljongterningen med. Fungerer superflott.
matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2018 kl.16:40

Sonja: Takk for tips :)
Siri

02.03.2018 kl.21:52

Er det mulig lage denne uten mel? :)
matfrabunnenfb.blogg.no

03.03.2018 kl.16:40

Siri: Jeg har aldri prvd uten mel.. M bli jevner av noe slag som erstatning hvertfall, for f litt konsistens p sausen..


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik