Solkystgryte

  • 07.04.2017, 19:38

Innlegget inneholder produktplassering

Når man har tar seg tid til å la en gryte stå i ovnen i 19 timer føler man seg rik på tid og til kjærlighet til mat.
Men så lang tid i ovnen trekkes det maksimalt ut av smakene og gir fantastisk lukt og aroma.


Solkystgryte
(5-6 voksne)

500 g kyllingfilet  (eller gjerne mer)
(Du kan også bruke høne eller lam)
1 ss provencekrydder + 2 ts
1 ts salt + 1 ts
0.5 ts pepper

2.5 dl hvitvin ( j.p chenet)
6 dl kjøttkraft (eller 6 dl vann + kjøttbuljong
8 poteter
2 store gulrøtter
2 store stilker stangselleri
3 ss sølvløk
4 sjarlottløk
6 soltørkede tomater på glass
300 g cherrytomat
1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje
0.5 dl Terra creta balsamico
1 ss tørket basilikum
7 fedd hvitløk på glass eller 3 fedd fersk hvitløk

Krydre kyllingfileene med 1 ss provencekrydder, 1 ts salt og 0.5 ts pepper. Stek i panna i 30 sekund på hver side. Legg over på ett skjærebrett og del i litt store biter.


Skrell poteter og gulrøtter.
Del potetene i tynne skiver og legg ett lag i bunnen av jerngryta. Dryss over 1 ts prøvencekrydder og drysse lett salt over.
Legg ett lag poteter oppå og dryss over 1 ts provencekrydder og ett lett dryss salt.
Hell 1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje over.


Skjær gulrøtter i tynne skiver.
Finkutt stangselleri.
Rens og finhakk sjarlottløk.
Legg dette oppi gryten sammem med sølvløk.


Legg kyllingen oppi sammen med soltørkede tomater. Strø over basilikum.
Del halvparten av tomatene i to og ha hele og halve tomater oppi.


Fyll oppi kraft eller vann og en kjøttbuljong samt 1 ts salt. Ha i Terra creta balsamico.


Sett gryta med lokk nederst i ovnen på rist i forvarmet ovn på 200 grader. La den stå 2 timer før du setter ned på 70 grader og tar av lokket.
La den stå 16.5 timer før du igjen setter opp til 200 grader og venter en halvtime til. Da er den klar til servering. Server med feks lyst brød du kan dyppe i kraften eller feks foccachia.

Produktinformasjon
Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje og Terra Creta er kjøpt på Oliventreet as. Som leser av bloggen får du 10% rabatt ved å bruke rabattkoden mfb10.
Link til Oliventreet: https://www.oliventreet.no

Velbekomme. Scrolle gjerne ned og del innlegget.



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©