hits







Solkystgryte

  • 07.04.2017, 19:38

Innlegget inneholder produktplassering

Nr man har tar seg tid til la en gryte st i ovnen i 19 timer fler man seg rik p tid og til kjrlighet til mat.
Men s lang tid i ovnen trekkes det maksimalt ut av smakene og gir fantastisk lukt og aroma.


Solkystgryte
(5-6 voksne)

500 g kyllingfilet  (eller gjerne mer)
(Du kan ogs bruke hne eller lam)
1 ss provencekrydder + 2 ts
1 ts salt + 1 ts
0.5 ts pepper

2.5 dl hvitvin ( j.p chenet)
6 dl kjttkraft (eller 6 dl vann + kjttbuljong
8 poteter
2 store gulrtter
2 store stilker stangselleri
3 ss slvlk
4 sjarlottlk
6 soltrkede tomater p glass
300 g cherrytomat
1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje
0.5 dl Terra creta balsamico
1 ss trket basilikum
7 fedd hvitlk p glass eller 3 fedd fersk hvitlk

Krydre kyllingfileene med 1 ss provencekrydder, 1 ts salt og 0.5 ts pepper. Stek i panna i 30 sekund p hver side. Legg over p ett skjrebrett og del i litt store biter.


Skrell poteter og gulrtter.
Del potetene i tynne skiver og legg ett lag i bunnen av jerngryta. Dryss over 1 ts prvencekrydder og drysse lett salt over.
Legg ett lag poteter opp og dryss over 1 ts provencekrydder og ett lett dryss salt.
Hell 1 dl Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje over.


Skjr gulrtter i tynne skiver.
Finkutt stangselleri.
Rens og finhakk sjarlottlk.
Legg dette oppi gryten sammem med slvlk.


Legg kyllingen oppi sammen med soltrkede tomater. Str over basilikum.
Del halvparten av tomatene i to og ha hele og halve tomater oppi.


Fyll oppi kraft eller vann og en kjttbuljong samt 1 ts salt. Ha i Terra creta balsamico.


Sett gryta med lokk nederst i ovnen p rist i forvarmet ovn p 200 grader. La den st 2 timer fr du setter ned p 70 grader og tar av lokket.
La den st 16.5 timer fr du igjen setter opp til 200 grader og venter en halvtime til. Da er den klar til servering. Server med feks lyst brd du kan dyppe i kraften eller feks foccachia.

Produktinformasjon
Platinium 0.2 % extra virgin olivenolje og Terra Creta er kjpt p Oliventreet as. Som leser av bloggen fr du 10% rabatt ved bruke rabattkoden mfb10.
Link til Oliventreet: https://www.oliventreet.no

Velbekomme. Scrolle gjerne ned og del innlegget.



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik