hits







Biff chop suey

  • 24.04.2017, 19:34

Har du lurt p hvorfor kjttet alltid er s mrt p kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan f det seigeste oksekjtt mrt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke hyrygg

500 g grytekjtt eller hyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefr krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler mrne kjttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Flg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare rre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjttet. Pass p at alt kjttet er dekt. Sett i kjleskap.


Nr du skal igang med middagslagingen s hell kjttet i ett drslag. Skyll kjttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Nr vannet fosskoker har du kjttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tm gryta over drslaget s kjttet fr rent av.


Stek classic wok blandingen p hy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grnnsakene p en tallerken.

Legg kjttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek p max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefr, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke p hy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grnnsakene og vend om.
La det st 1 min til fr servering.

Serveres med ris.

Velbekomme

Hvis du nsker varsel nr det kommer nye oppskrifter, trykk p linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



16 Kommentarer














Lilli

24.04.2017 kl.20:05

, har alltid elsket det mre kjttet. Dette skal absolutt testes!
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:16

Herlig Lilli: )
Statera Marit Ebeltoft

24.04.2017 kl.21:12

Vet om en samboer som hadde blitt glad for komme hjem til denne, mulig det blir en overraskelse p lrdag :)

Testet ut breteng sausen din uten hvitlk. NYDELIG :D
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:16

S kjekt hre Statera Marit Ebeltoft: )
KostholdsBloggeren

25.04.2017 kl.10:52

Har alltid trodd at chop suey var en kampsport. S feil kan man ta!
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:15

He he, KostholdsBloggeren: )
Anette

29.06.2017 kl.17:22

Hallo :-)

Jeg har sett s mye bra tilbakemeldinger p denne, at den skal jeg prve. Hvordan er det bytte ut biffen med kylling? Endres smaken til sausen mye da?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.22:31

Anette: Har en egen oppskrift p kylling chop chuey, prv den istedet :)
Anne

03.07.2017 kl.14:46

Hvor mange er denne oppskriften til? 🙂
matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.15:09

Anne: 4 stk med god appetitt :)
Wenche

05.08.2017 kl.13:40

Hva er ketsjap manis? Og hvilke ingredienser skal blandes i velvetingen, er det alt unntatt grnnsakene?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:20

St soyasaus. Kun kjttet Wenche: )
Wenche

05.08.2017 kl.13:43

Neste gang skal eg lese HELE oppskriften ordentlig, s det n vedr velveting.. 😱 men lurer fortsatt p hva ketsjap manis er...
matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:20

Det er st soyasaus Wenche: )
Bente Kristin

25.09.2017 kl.09:07

Hei sann.

Lurer p om det gr fint lage dette av elgkjtt (elgstek)? Skal laget til 5-6 sultne jegere-rikelig doble oppskriften din da?

Mvh Bente Kristin
matfrabunnenfb.blogg.no

25.09.2017 kl.14:02

Det er jeg usikker p Bente Kristin: ). Elg er det mest vanskelige kjttet syns jeg. Om du skal prve s skjr lvtynt:)


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik