Biff chop suey

  • 24.04.2017, 19:34

Har du lurt på hvorfor kjøttet alltid er så mørt på kinarestaurant?
Her er metoden for hvordan man kan få det seigeste oksekjøtt mørt.
Metoden heter " velveting". Forklaring kommer lenger ned.

 


Biff chop suey

Velveting:
6 ss hvitvinseddik
3 eggehviter
3 toppede ss maizenna
3 ss nøytral olje
1.5 ts salt

Chop suey:
Jeg bruker grytekjøtt pga velveting metoden men vil du flotte deg kan du bruke høyrygg

500 g grytekjøtt eller høyrygg
1 classic wok blanding
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
6 dl vann
0.5 dl sesamolje (til steking)
0.5 dl soyasaus (kikkoman)
0.5 dl oystersaus
1 dl ketsjap manis
2 ts malt ingefær krydder
1 ts pepper
1 terning/1 ts brunt sukker
3 ts maizenna + 0.5 dl vann

Jeg anbefaler å mørne kjøttet over natten ved velveting eller senest fra morgen av samme dag.  Følg oppskriften over.

 

Slik ser velveting ut. Det er bare å røre sammen ingrediensene.

Hell blandingen over kjøttet. Pass på at alt kjøttet er dekt. Sett i kjøleskap.


Når du skal igang med middagslagingen så hell kjøttet i ett dørslag. Skyll kjøttet slik at velveting blir skylt bort.
Kok opp en kasserolle med vann. Når vannet fosskoker har du kjøttet oppi. La det ligge i 20 sekunder. Tøm gryta over dørslaget så kjøttet får rent av.


Stek classic wok blandingen på høy varme i sesamolje i 5 min. De 2 siste minuttene har du i boksene med vannkastanjer og bambusskudd.


Hell grønnsakene på en tallerken.

Legg kjøttet i stekepannen med pepperet ( du trenger ikke mer olje). Stek på max varme i ca 1 min. Ha i vann, ingefær, ketsjap manis, soyasaus  og oystersaus og brunt sukker.
La koke på høy varme i 10 minutter.
Bland maizenna med 0.5 dl vann og hell i pannen og la det koke 3 minutter til.
Ha i grønnsakene og vend om.
La det stå 1 min til før servering.

Serveres med ris.

Velbekomme

Hvis du ønsker varsel når det kommer nye oppskrifter, trykk på linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



16 Kommentarer














Lilli

24.04.2017 kl.20:05

Ååå, har alltid elsket det møre kjøttet. Dette skal absolutt testes!
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:16

Herlig Lilli: )
Statera Marit Ebeltoft

24.04.2017 kl.21:12

Vet om en samboer som hadde blitt glad for å komme hjem til denne, mulig det blir en overraskelse på lørdag :)

Testet ut breteng sausen din uten hvitløk. NYDELIG :D
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:16

Så kjekt å høre Statera Marit Ebeltoft: )
KostholdsBloggeren

25.04.2017 kl.10:52

Har alltid trodd at chop suey var en kampsport. Så feil kan man ta!
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:15

He he, KostholdsBloggeren: )
Anette

29.06.2017 kl.17:22

Hallo :-)

Jeg har sett så mye bra tilbakemeldinger på denne, at den skal jeg prøve. Hvordan er det å bytte ut biffen med kylling? Endres smaken til sausen mye da?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.22:31

Anette: Har en egen oppskrift på kylling chop chuey, prøv den istedet :)
Anne

03.07.2017 kl.14:46

Hvor mange er denne oppskriften til? 🙂
matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.15:09

Anne: 4 stk med god appetitt :)
Wenche

05.08.2017 kl.13:40

Hva er ketsjap manis? Og hvilke ingredienser skal blandes i velvetingen, er det alt unntatt grønnsakene?
matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:20

Søt soyasaus. Kun kjøttet Wenche: )
Wenche

05.08.2017 kl.13:43

Neste gang skal eg lese HELE oppskriften ordentlig, så det nå vedr velveting.. 😱 men lurer fortsatt på hva ketsjap manis er...
matfrabunnenfb.blogg.no

05.08.2017 kl.22:20

Det er søt soyasaus Wenche: )
Bente Kristin

25.09.2017 kl.09:07

Hei sann.

Lurer på om det går fint å lage dette av elgkjøtt (elgstek)? Skal laget til 5-6 sultne jegere-rikelig å doble oppskriften din da?

Mvh Bente Kristin
matfrabunnenfb.blogg.no

25.09.2017 kl.14:02

Det er jeg usikker på Bente Kristin: ). Elg er det mest vanskelige kjøttet syns jeg. Om du skal prøve så skjær løvtynt:)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©